Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Heeft u de sticker 'gecontroleerd 2022' nog niet besteld?

Sticker-gecontroleerd-2022
primary

PageMetaInformation[ 1]

Met de sticker 'gecontroleerd 2022' laat u zien dat u vakwerk levert en kwaliteit van uw werkzaamheden garandeert.

In de wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is vastgelegd dat de wettelijk certificeringsregeling in is gegaan per 1 oktober met een overgangstermijn van 1,5 jaar. Dat betekent dat per 1 april 2022 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren. De wettelijke CO-certificering heeft invloed op alle installatiebedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren. Lees meer informatie over de certificering.

Het is mogelijk dat de overheid rond 1 april met een alternatief komt om zowel de herkenbaarheid van de certificering als het afmelden in één te waarborgen. Momenteel is hier geen zekerheid over, zodra wij op de hoogte gebracht worden, zullen wij u hierover informeren. Tot 1 april 2022 kunt u sowieso van de Techniek Nederland sticker gebruik maken.

  • Aangezien de definitieve invoering en handhaving van de wet door de overheid wordt bepaald en het op dit moment nog niet duidelijk is op welke manier adviseren wij u niet te veel stickers te bestellen.

Als de Sticker Gecontroleerd op een toestel is aangebracht, dan is deze geïnstalleerd en onderhouden volgens de tien controlepunten van Techniek Nederland. Het gaat hierbij niet alleen om de werking van het toestel zelf. Een vakbekwame installateur heeft de totale veiligheid van het toestel in de woning controleert en zich niet beperkt tot 'het schoonmaken van het toestel'. Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen benadrukt Techniek Nederland dat voor gedegen aanleg en onderhoud van gastoestellen in woningen onderhouds- en controleaspecten moeten worden gevolgd. Deze tien punten zijn tevens een handige checklist voor de installateur.

Wilt u stickers waarop uw bedrijfsgegevens en logo zijn voorgedrukt? Bestel dan de gepersonaliseerde sticker via het *Publicatie Platform. U kunt er ook voor kiezen om handmatig uw bedrijfsgegevens in te vullen op de stickers, de ongepersonaliseerde stickers zijn te bestellen via onze webshop.

*Om in te loggen op Publicatie Platform gebruikt u hetzelfde wachtwoord waarmee u inlogt op de site van Techniek Nederland.