Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veiligheid extra in de schijnwerpers tijdens Bewust Veilig-dag

Bewust-Veilig-Online-Escape-Room1600
primary

Woensdag 24 maart vond de vijfde editie van de Bewust Veilig-dag plaats. Op die dag stonden honderden bedrijven in de bouw-, infra-, techniek- en onderhoudssector extra stil bij veiligheid op de werklocatie. Uiteindelijk doel? Iedereen moet aan het einde van de werkdag weer gezond naar huis en aan het einde van zijn of haar loopbaan gezond met pensioen.

Initiatieven vanuit deelnemende bedrijven 

Ieder deelnemend bedrijf gaf op zijn eigen manier invulling aan deze dag. Bij Allinq was besloten de Bewust Veilig-dag te upgraden naar een Bewust Veilig-week. Dynniq besteedde extra aandacht aan veiligheid met een quiz: hoe veilig werk jij? Én ze lanceerden hun #VeiligWerken app. De Groot Installatiegroep kwam met een eigen veiligheidskrant. En Kuijpers organiseerde digitale ontbijtsessies en ze speelden de online escaperoom. Ook vroegen ze via stellingen op posters extra aandacht voor veilig werken.

Online escaperoom

Vanuit de Bewust Veilig-organisatie organiseerden we een online escaperoom waarin allerlei veiligheidsissues moesten worden opgelost om te kunnen 'ontsnappen'. Het ging daarbij uiteraard niet om snelheid, want bij veiligheid is haast juist niet verstandig. Er waren punten te behalen door voor een veilige oplossing te kiezen en een rebus op te lossen. De top drie van elke ronde staat vermeld op BewustVeilig.com. Dave Barendrecht haalde met 2.340 punten de hoogste dagscore.

Over drie sessies verdeeld speelden ruim 800 deelnemers de online escaperoom. Ook de verschillende quizjes en weetjes over veiligheid in de digitale krant, vielen goed in de smaak. De Poolse Bewust Veilig-krant is bijvoorbeeld bijna 60 keer gedownload en de Nederlandse versie ruim 1.100 maal.

Social media

Op sociale media is de Bewust Veilig-dag ook niet onopgemerkt gebleven. #bewustveilig heeft maar liefst 78.080 mensen bereikt en dat allemaal maakt de dag zo succesvol. Het is gelukt om velen extra goed te laten nadenken over veiligheid tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Natuurlijk moet dit niet slechts één dag per jaar, dit moet dagelijks. We willen dat iedereen aan het einde van elke werkdag gezond en veilig thuiskomt.

Veilig werken begint vaak bij bewustwording en aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Daar is deze Bewust Veilig-dag een mooi instrument voor. Doe u volgend jaar ook mee? Noteer woensdag 16 maart 2022 alvast in uw agenda.

Initiatiefnemers van de Bewust Veilig-dag zijn Techniek Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Koninklijke OnderhoudNL, en Koninklijke Bouwend Nederland.