Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Werkwijze overvalalarm wijzigt per 1 juli 2021

Politie-1600x900
primary

De politie gaat haar werkwijze met betrekking tot overvalalarmmeldingen aanpassen per 1 juli 2021. De politie zal alléén nog door particuliere alarmcentrales geverifieerde (overval)alarmen ontvangen en daar inzet op plegen. Dit betekent dat de technische beveiligingsbranche met haar particuliere alarmcentrales voortaan ook overvalalarmen moeten verifiëren. Voor PAC’s en VTC’s is verificatie dagelijks werk.

Reden voor deze verandering is een efficiëntere inzet van mensen en middelen van de politie. De aandacht van de politie voor het onderwerp overvallen wordt niet anders, de prioriteit daarvoor blijft onverminderd groot. De ambitie blijft gericht op het vergroten van de heterdaadkracht en de pakkans. Het honderden keren per maand nodeloos uitrukken voor meldingen door een onjuist gebruik van de overvalknop past hier niet bij.

Concreet betekent dit: alleen als er sprake is van een geverifieerd alarm van een daadwerkelijke overval, wordt de Politiemeldkamer door de PAC geïnformeerd en volgt er een Prio 1 uitruk van de politie. Als het alarm niet geverifieerd kan worden, en er wordt toch politie-inzet gevraagd, dan daalt het alarm in prioriteit naar “politie assistentie gevraagd” in plaats van de inzet met extra eenheden.

Wat betekent dit voor uw klanten die beschikken over een overvalknop?

De bouwmarkt, supermarkt, winkeleigenaar, het transportbedrijf en particulier zal het belang van het overval systeem opnieuw tegen het licht moeten houden. Hij/zijn zal een keuze moeten maken op welke wijze hij/zij verificatie wil inrichten. U als installateur in de beveiligingsbranche kunt daarbij advies geven.