Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Bij een dreigend faillissement krijgen ondernemers extra tijd

failliet-iStock-618951772-1600
primary

De coronacrisis kan ondernemers in financiële problemen brengen. Met name in de elektronica-retail worden bedrijven hard geraakt door de verplichte winkelsluiting. De overheid geeft u bij een dreigend faillissement tijdelijk extra tijd om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen. Sinds december kunt u in zo’n situatie een verzoek indienen bij de rechtbank om een faillissement twee maanden aan te houden.

Twee maanden uitstel

Als de rechtbank het verzoek goedkeurt, blijft uw betalingsverplichting bestaan, maar u krijgt twee maanden extra de tijd om hieraan te voldoen. Het uitstel moet eraan bijdragen dat u het bedrijf weer kunt starten en het faillissement kunt voorkomen.

Voorwaarden

Wilt u in aanmerking te komen voor uitstel van betalingsverplichtingen, dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U moet kunnen aantonen dat uw bedrijf vóór 15 maart 2020 over voldoende liquide middelen beschikte om aan de opeisbare schulden te voldoen.
  • Sinds de coronamaatregelen moet er sprake zijn van een omzetverlies van minimaal 20% ten opzichte van de drie voorgaande maanden.
  • U verwacht na afloop van de periode van twee maanden uitstel van betaling uw schulden wél te kunnen betalen.

Belastinguitstel aanvragen kan ook

De tijdelijke betalingsuitstelregeling geldt niet voor belastingverplichtingen. Hiervoor kunnen ondernemers een beroep doen op de regeling Bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis.

Meer informatie van de Rijksoverheid over betalingsuitstel bij een dreigend faillissement.