Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Nederland en Astrin worden één brancheorganisatie

Ondertekening fusie Techniek Nederland met Astrin
primary

De brancheorganisaties Techniek Nederland en Astrin fuseren op 1 januari 2021. De Algemene Ledenvergadering van Astrin heeft dat op 10 december besloten. Astrin vertegenwoordigt bedrijven in de Smart Infra, de sector die technische oplossingen levert voor mobiliteit, openbare verlichting, gemaaltechnologie, tunnels en sluizen. De 25 leden van Astrin (installatiebedrijven, adviesbureaus en leveranciers) worden lid van Techniek Nederland. De vakgroep Smart Infratechniek neemt binnen Techniek Nederland de activiteiten van Astrin over.

Smart infra wordt aantrekkelijker

Voorzitter Willem Hartman van Astrin en algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland ondertekenden de fusieovereenkomst. Hartman: ‘Sinds vorig jaar hebben we de mogelijkheden voor een samenwerking onderzocht. Dat hebben we zorgvuldig en in nauw overleg met onze leden gedaan. De leden zijn enthousiast over de fusie. Binnen Techniek Nederland maken we de infrasector aantrekkelijker voor jong technisch talent en zij-instromers.’

Voorspoedig fusieproces

Ook Techniek Nederland ziet de fusie met Astrin als een belangrijke stap. Algemeen directeur Erik van Engelen: ‘Het fusieproces is voorspoedig verlopen. De besturen hebben elkaar snel weten te vinden, iedereen is overtuigd van de synergievoordelen. Infratechniek krijgt binnen Techniek Nederland een nog steviger positie. Dat is belangrijk voor de infra-lobby in Den Haag. Leden van Astrin kunnen vanaf 1 januari rekenen op optimale belangenbehartiging en dienstverlening vanuit het verenigingsbureau van Techniek Nederland.’

Stevige ambities

Astrin en de Vakgroep Infratechniek van Techniek Nederland hebben stevige ambities voor 2021. Smart infra moet eind volgend jaar een eigen identiteit hebben binnen de vakgroep én een duidelijk profiel krijgen bij landelijke, provinciale en gemeentelijke stakeholders. Om dat te bereiken, gaat de vakgroep inzetten op structureel overleg met een brede groep opdrachtgevers. Dergelijk overleg vindt al plaats met Rijkswaterstaat. De besturen van Astrin en Techniek Nederland hebben de doelstellingen en ambities voor 2021 goedgekeurd.

Astrin Academy gaat door tot 2023

Alle activiteiten van Astrin gaan vanaf 1 januari over naar de Vakgroep Smart Infratechniek van Techniek Nederland. Uitzondering is de ontwikkeling van een aantal vaktechnische opleidingen waarvoor de vereniging Astrin verplichtingen is aangegaan met een subsidieverstrekker. Dit project  -ASTRIN Academy- wordt naar verwachting in de loop van 2023 afgerond.