Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Werken volgens het protocol is nu belangrijker dan ooit

corona-matrixbord-1600
primary

Minister-president Rutte had tijdens zijn persconferentie gisteravond een heldere boodschap. De maatregelen om het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar alléén zolang dat niet leidt tot méér besmettingen. Onze voorzitter vindt dat de aankondiging van de premier perspectief biedt. Tegelijkertijd ziet hij het kabinetsbesluit óók als een dringend advies aan ondernemers en werknemers in onze branche. Doekle Terpstra: ‘We kunnen aan het werk blijven als we onze verantwoordelijkheid nemen. Het is belangrijker dan ooit om gedisciplineerd te werken, volgens de regels in het protocol Samen veilig doorwerken''.’

Stappenplan

Het kabinet heeft een stappenplan gepresenteerd tot en met september. De komende maanden komt er steeds meer ruimte voor ondernemers en burgers. Dat is het perspectief dat ondernemers broodnodig hadden. Ook voor de installatiebranche is het goed nieuws. Hoe meer sectoren van de economie weer 'open' gaan, hoe méér installatie- en onderhoudswerk er is.

Het protocol werkt

Techniek Nederland heeft eind maart samen met de overheid, andere branches en de vakbonden het protocol 'Samen veilig doorwerken' gemaakt. Daarmee hebben wij onnodige economische schade kunnen voorkomen. Onze leden laten zien dat het mogelijk is veilig te werken door zich nauwkeurig te houden aan de veiligheidsvoorschriften in het protocol.

Onderzoek van FNV

FNV kwam vandaag naar buiten met de uitkomsten van een kleinschalig onderzoek onder werknemers in de bouw en techniek. Het onderzoek laat zien dat het niet altijd lukt om de afspraken uit het protocol in acht te nemen. In een aantal gevallen lukt het werknemers in bouw- en installatieprojecten niet om de onderlinge afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Ook zouden er op sommige bouwplaatsen geen faciliteiten zijn om de handen te wassen. Techniek Nederland neemt de signalen serieus. De veiligheid van de werknemers in onze sector staat altijd op de eerste plaats. Die veiligheid kunnen we alleen garanderen als iedereen zich houdt aan het protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Dat is van levensbelang voor individuele werknemers en hun familie. Het is óók van levensbelang voor de branche.

Blijf informeren

Als werkgever heeft u de verantwoordelijkheid om uw medewerkers te informeren over veilig werken. Zowel bij klanten thuis als op de bouwplaats. Blijf die boodschap herhalen! U kunt daarbij gebruik maken van de volgende middelen:

Protocol 'Samen veilig doorwerken'

Posters ‘Werken bij klanten thuis’ en 'Werken op de bouwplaats'

Webinar ‘’Samen veilig doorwerken’ (kijk hier terug)

Kijk naar uw collega’s

Uw collega-ondernemers hebben de afgelopen tijd in onze Corona-updates verteld hoe zij aan de slag blijven in de anderhalve meter-economie. Kijk hier wat Lieve Declercq van SPIE, Betty Bitterling van Elektrob en Jan van de Wouw van United Retail daarover zeggen. Eerder deed onze voorzitter een oproep om gedisciplineerd te blijven werken volgens het protocol.