Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veel respons op quick scan van Techniek Nederland

survey-quickscan1600
primary

Maar liefst 1.200 ondernemers hebben de quick scan ingevuld waarmee we de actuele stand van zaken in onze sector in beeld hebben gebracht. Een respons van bijna 25 procent in amper drie dagen tijd onderstreept nog eens de impact van de coronacrisis. De uitkomsten van de quick scan zijn vandaag terug te vinden in de headlines van vrijwel alle landelijke media.

Alarmerende uitkomsten

Onder meer NOS, BNR Nieuwsradio, het Financieele Dagblad, Trouw, Cobouw en diverse vakmedia schenken aandacht aan het alarmerende beeld dat uit de quick scan naar voren komt: de hoogconjunctuur in onze sector is in een week tijd omgeslagen in een crisis. De volledige resultaten van ons onderzoek vindt u hier.

 

Informatie voor ministerie van Economische Zaken

We kondigden in onze updates van donderdag en vrijdag al aan dat we de uitkomsten van de enquête zeker zouden gebruiken bij onze gesprekken met politiek Den Haag. Daar konden we vandaag direct gevolg aan geven, toen het ministerie van Economische Zaken ons vroeg naar de actuele stand van zaken in de sector.

 

Van toezeggingen naar daden

Techniek Nederland heeft de resultaten inmiddels ook gedeeld met onze collega-koepelorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. Met deze cijfers uit de installatiebranche kunnen we de druk op de ketel houden in Den Haag. Het kabinet heeft een aantal positieve toezeggingen gedaan; de quick scan laat zien dat die toezeggingen zo snel mogelijk tot daden moeten leiden. Het is met name belangrijk dat leden van Techniek Nederland die in de knel zitten, op héél korte termijn gebruik kunnen maken van de nieuwe regeling voor werktijdverkorting. (Noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud).  

 

Bedankt! 

Uw snelle en massale respons heeft waardevolle informatie opgeleverd. Bedankt voor het invullen van de quick scan! De komende dagen en weken zullen we u vaker een vraag voorleggen. Uw antwoorden leveren ons gegevens op die als onderbouwing kunnen dienen op om uw belangen nóg beter te kunnen behartigen.