Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Webinar over CO-certificering cv-installateurs op dinsdag 21 januari

cv-installateur
primary

Techniek Nederland organiseert op dinsdag 21 januari het webinar ‘Alles wat u moet weten over de CO-certificering’. Tijdens de interactieve presentatie komen alle belangrijke aspecten aan de orde van de wettelijke certificering voor verwarmingsinstallateurs, die op 1 juli van dit jaar ingaat. Sprekers zijn experts Remco van der Linden en Fred Vos van Techniek Nederland en ondernemer Mariëlle Koenen van Scholtes Installatietechniek. Het webinar vindt plaats van 15 tot 16 uur en is te volgen via pc, laptop, tablet en telefoon.

Wat betekent de certificering voor installateurs?

Het webinar behandelt veel praktische aspecten van de wettelijke certificering. Zo komen de certificeringscriteria voor bedrijven aan de orde en de vakbekwaamheidseisen voor monteurs. De sprekers vertellen ook hoe Techniek Nederland leden ondersteunt om aan de wettelijke certificering te voldoen.

Interactief webinar

Het webinar is interactief. Kijkers kunnen online vragen stellen en de sprekers geven zoveel mogelijk al tijdens de uitzending antwoord. Lukt dat niet, dan ontvangen vragenstellers kort na afloop een antwoord via een persoonlijke e-mail.

Terugkijken

Het webinar staat zowel open voor leden van Techniek Nederland als voor niet-leden. Het is ook mogelijk om het webinar terug te kijken via de website van Techniek Nederland. De uitzending is daar te zien vanaf 22 januari om 12 uur.

Certificering wordt in 2022 verplicht

De wettelijke certificering voor verwarmingsinstallateurs is niet vrijblijvend. Nadat de regeling op 1 juli van dit jaar ingaat, geldt een overgangsperiode tot 1 januari 2022. Daarna moeten verwarmingsinstallateurs een wettelijk certificaat hebben om cv-ketels te mogen plaatsen of onderhouden. Bedrijven die vanaf dat moment zonder certificaat werkzaamheden uitvoeren zijn in overtreding en riskeren een boete.

Koolmonoxide

Aanleiding voor de wettelijke certificeringsregeling is het koolmonoxide-rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit 2015. Die concludeerde dat bestaande kwaliteitsregelingen onvoldoende waarborg waren voor veilige cv-installaties. De belangrijkste aanbeveling was de introductie van een wettelijke regeling. Techniek Nederland is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de wettelijke regeling die ervoor zorgt dat bedrijven zonder deskundigheid en certificaat zich niet langer verwarmingsinstallateur mogen noemen.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor het webinar 'Alles wat u moet weten over CO-certificering'