Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veilig werken aan elektrische installaties: maak gebruik van de arbocatalogus!

UV04198-1600x900
primary

Het veilig tot stand brengen, aanpassen en onderhouden van elektrische installaties is werk voor deskundigen. Juist om deze reden is het belangrijk om precies te weten wat bij het werken aan elektrische installaties wel en niet mag. Ingewikkeld? Met de arbocatalogus ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranches’ bent u helemaal op de hoogte.

Werken onder spanning is in de installatie- en isolatiebranches slechts onder uitzonderlijke voorwaarden toegestaan. Daarbij moet er alles aan gedaan worden de veiligheidsrisico’s van het werk zo klein mogelijk te houden. De arbocatalogus geeft inzicht in de gevaren van werken met elektriciteit én in de manieren om risico’s te beperken.

Neem maatregelen

Waar start uw verantwoordelijkheid voor veilig werken met elektriciteit? Welke risico’s loopt u met werken onder spanning? En hoe slaagt u erin om deze risico’s tot een minimum terug te dringen? In de arbocatalogus staan de antwoorden op deze en vele andere vragen! Variërend van NEN 3140-eisen tot het gebruik van isolerende laarzen, handschoenen en overschoenen, gezichtsbescherming en bordessen. Met het gebruik van de arbocatalogus weet u zeker dat u veilig werkt.

Geen vrijblijvend advies

De door de Inspectie SZW getoetste arbocatalogus is in de technische installatie- en isolatiebranches geen vrijblijvend advies, maar bindend. Door u te houden aan de eisen die de catalogus aan opdrachtgevers, leidinggevenden en uitvoerenden stelt, werkt u dus niet alleen veilig maar kunt u ook een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien.

Aan de slag

Raadpleeg de arbocatalogus ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranche’. Op de site van Arbotechniek vind u bovendien verschillende toolboxen die u bij het gebruik van middelen en het uitvoeren van maatregelen ondersteunen.