Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

10 vragen en antwoorden over refurbished iPhones (en MacBooks en iPads)

Refurbished-1600x900
primary

Een opgeknapte iPhone, MacBook of iPad is goedkoper dan een nieuwe. Maar is zo’n apparaat kwalitatief wel in orde? Hoe weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt? Het Keurmerk Refurbished geeft zekerheid over de kwaliteit van refurbished smartphones, tablets en laptops.

 1. Waarom is er een Keurmerk Refurbished?
  De laatste jaren is het aanbod van refurbished smartphones enorm gegroeid. Ook tablets en laptops worden steeds vaker opgeknapt en opnieuw verkocht. Op zichzelf is dat een positieve ontwikkeling, want hergebruiken is beter dan weggooien. Tegelijkertijd zorgt het aanbod voor onzekerheid bij consumenten, die vaak geen idee hebben van de kwaliteit. iPhones, iPads en MacBooks met het Keurmerk Refurbished hebben een gegarandeerd kwaliteitsniveau.
 2. Wat houdt de garantie van het Keurmerk Refurbished in?
  Bedrijven die het Keurmerk Refurbished willen voeren, moeten iedere smartphone, tablet en laptop op meer dan vijftig punten controleren. Het toestel krijgt een uitgebreide inspectie van zowel hardware als software. Aan de hand van een uitgebreide checklist kijkt de refurbisher onder meer naar het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth).
 3. Hoe lang is de garantie op een apparaat met het Keurmerk Refurbished?
  Bedrijven die het Keurmerk Refurbished voeren, geven 2 jaar garantie op een gereviseerde iPhone, iPad of MacBook.
 4. Geldt de garantie ook voor de accu?
  Ja. De accu én de accessoires vallen standaard onder de garantietermijn van 24 maanden, terwijl dat bij nieuwe iPhones niet het geval is. Op het moment van aanschaf heeft een apparaat met het Keurmerk Refurbished een accucapaciteit van minimaal 85%. Loopt die capaciteit binnen de garantieperiode terug tot minder dan 70%, dan wordt de accu gratis vervangen.
 5. Mag iedereen het Keurmerk Refurbished gebruiken?
  Nee. Bedrijven die het Keurmerk Refurbished willen voeren, moeten aan een aantal strenge eisen voldoen. Tot nu toe zijn alléén Forza Refurbished, leapp, Renewd, Swoop en iUsed daarin geslaagd.
 6. Zijn er verschillende soorten refurbished iPhones, iPads en MacBooks?
  Refurbished apparaten zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Uiteraard hangt de prijs van het apparaat samen met de categorie.
 7. Wat doet het Keurmerk Refurbished met klachten?
  De verkoper zal een klacht in de meeste gevallen snel en zonder problemen oplossen. Als dat onverhoopt niet lukt, kan de consument een beroep doen op de onafhankelijke Geschillencommissie.
 8. Zijn refurbished apparaten goed voor het milieu?
  Apparaten langer gebruiken, (laten) repareren en opnieuw gebruiken is beter voor het milieu dan weggooien en iets nieuws kopen. Door smartphones, tablets en laptops een tweede leven te geven, besparen we veel energie en verbruiken we minder schaarse grondstoffen. We verkleinen de afvalberg en we dringen de uitstoot van broeikasgassen terug. Eén refurbished iPhone zorgt voor een besparing op de uitstoot van CO2 van maar liefst 55 kilo.
 9. Waar komt het Keurmerk Refurbished vandaan?
  Het Keurmerk Refurbished is een initiatief van ondernemersorganisatie Techniek Nederland. De overheid en de Consumentenbond ondersteunen het Keurmerk.
 10. Wie controleert het Keurmerk Refurbished?
  De kwaliteit van de bedrijven die het Keurmerk Refurbished voeren, wordt gecontroleerd door TÜV Nederland. TÜV Nederland is een onafhankelijke, gerenommeerde instelling voor certificeringen en keuringen. TÜV Nederland wordt voor beoordelingen onder meer ingeschakeld door de Nederlandse overheid en de Europese Unie.

Lees hier het artikel over het Keurmerk Refurbished in de Consumentengids van deze maand.