Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Retailer kan niet verantwoordelijk zijn voor updates van slimme apparaten

UV04699-1600
primary

In de media is er aandacht geweest voor een wetsvoorstel waarin winkeliers verantwoordelijk worden gesteld voor het verplicht aanbieden van updates voor ‘slimme apparaten’. Dit is volgens Techniek Nederland onwenselijk en onhaalbaar. Volgens de ondernemersorganisatie van elektronica-retailers zijn het de producenten van deze apparatuur (tv’s, smartphones, camera’s) die verantwoordelijkheid moeten nemen voor de updates.

Techniek Nederland gaat op korte termijn in gesprek met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat over de kwestie. Daarnaast zal de ondernemersorganisatie -net zoals Detailhandel Nederland- kritisch reageren op een internetconsultatie voor het wetsvoorstel.

Hoofd Consumentenelektronica Rob Wierenga van Techniek Nederland heeft zich over de zaak uitgesproken in het BNR-programma Spitsuur. Luister hier naar zijn reactie.