Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Technische toptalenten in NEMO

Wilfred Genee tijdens Topmeesterschapsdagen in NEM
primary

‘Als je je blijft ontwikkelen, heb je in de installatiebranche ongekende mogelijkheden.’ Die boodschap gaf voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland de ambitieuze vakmensen mee die naar NEMO Science Museum in Amsterdam waren gekomen om zich te laten inspireren en coachen door mensen als Wilfred Genee, Dennis van der Geest en Howard Komproe. Het doel van de dag was om te leren hoe je het beste uit jezelf haalt, zodat je uiteindelijk kunt uitgroeien tot een TopMeester.

Persoonlijke ontwikkeling

Jonge vakmensen in de installatiebranche hebben de toekomst. De deelnemers aan de TopMeesterschapsdag hebben allemaal hun eigen motieven om naar NEMO te komen. De één wil later zelf een installatiebedrijf leiden, terwijl de ander wil leren om meer initiatief te nemen en op die manier te groeien in zijn vak. Tijdens de TopMeesterschapsdagen van opleidingsfonds OTIB ligt de nadruk niet op technische vaardigheden, maar gaat het juist om persoonlijke ontwikkeling. Daarbij krijgen ze professionele ondersteuning van onder meer oud-wereldkampioen judo Dennis van der Geest en stand-upcomedian Howard Komproe.

Wilfred Genee

Volgens presentator Wilfred Genee gaat het om een groep zelfbewuste vakmensen die weten wat ze willen. ‘Technici zijn het kloppend hart van de samenleving. Het is belangrijk om ze dat bewustzijn mee te geven.’

Klimaataanpakker

Doekle Terpstra vindt het belangrijk dat jonge technici bereid zijn in zichzelf te investeren. Niet alleen voor hun eigen loopbaan, maar ook voor Nederland: ‘Als je aan de slag gaat met de energietransitie ben je een Klimaataanpakker, een vormgever van de samenleving van morgen. Dat is toch een prachtig carrièreperspectief?’