Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Utrechtse corporaties zoeken energieoplossing via daken

zonnepanelen op dak
primary

Hoe maak je 120.000 woningen geschikt om energie te leveren? De daken bedekken met zonnepanelen lijkt de meest logische oplossing. Maar hoe zorg je voor bijkomende zaken als voldoende installateurs en goed onderhoud? Woningcorporaties uit de regio Utrecht besloten met elkaar de markt te vragen om een totaaloplossing: Watt levert mijn dak op?

Met het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) zoeken corporaties naar manieren om alle woningen in 2050 CO2-neutraal te maken. Energieopwekking via daken is daarin een mooie stap.

In dit project wordt de vraag gebundeld en wordt de markt uitgedaagd om oplossingen aan te dragen. Het doel van de vraagbundeling voor duurzame energie is niet om de goedkoopste oplossing te vinden. Het is minstens even belangrijk dat partijen laten zien dat ze hebben nagedacht over de lange termijn en meedenken met de corporaties.

Oplossing vanuit de markt

RWU wil graag dat daken een bron worden voor energieopwekking. Dat draagt bij aan CO2-reductie en levert een lagere energierekening op voor de huurders. Het kan dus ook best zijn dat massaal zonnepanelen leggen een oplossing is. Van Welie: ‘Maar we willen wel verder kijken. Want hoe pakt het bijvoorbeeld uit als straks de salderingsregeling wegvalt? We vragen specialisten uit de markt daarover mee te denken.’

RWU kiest er bewust voor de oplossing aan de markt te laten. ‘Corporaties weten wat ze willen en waar ze tegenaan lopen. En de markt kent de oplossingen. Als we bijvoorbeeld vragen om een pakket zonnepanelen, dan schrijven wij de oplossing voor. Terwijl we niet per se zonnepanelen willen. We willen een partner met wie we ervoor zorgen dat in 2050 onze woningen zijn voorzien van duurzame energie. Hoe? Dat laten we open.’

Het bundelen van de vraag is een slimme manier voor woningcorporaties om de kosten voor energiezuinige woningen omlaag te krijgen.

Lees hier meer informatie over ‘Watt levert mijn dak op?