Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Een slapend dienstverband met een 50+ werknemer?

handen-schudden1600
primary

Neem als werkgever nog dít jaar het initiatief het dienstverband te beëindigen en de transitievergoeding te betalen.

Een 'slapend dienstverband' is een dienstverband waarbij een langdurig arbeidsongeschikte werknemer thuis zit en geen loon meer krijgt, maar door de werkgever toch in dienst wordt gehouden met als gevolg dat daardoor de wettelijke transitievergoeding niet hoeft te worden betaald. 

Wij adviseren om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met werknemers met dienstverbanden langer dan tien jaar en hun een voorstel te doen tot het beëindigen van het dienstverband vóór 1 januari 2020. Nu is de opbouw van de transitievergoeding na het tiende dienstjaar hoger, met name voor werknemers van 50 jaar en ouder. De hogere opbouw vervalt per 1 januari 2020. Dan is de transitievergoeding voor alle dienstjaren een derde maandsalaris, ongeacht de duur van het dienstverband.

Dat betekent het volgende: als u het dienstverband laat eindigen vóór 1 januari 2020, zal het UWV de betaalde transitievergoeding in het kader van de compensatieregeling vergoeden op basis van de rekenregels van 2019. Ook als u in 2020 de transitievergoeding betaalt.

Wacht u tot na 31 december 2019 met het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, dan zult u voor deze dienstverbanden minder gecompenseerd worden door het UWV. Want u krijgt als werkgever bij einde van de arbeidsovereenkomst na 31 december 2019 niet de hogere transitievergoeding gecompenseerd terwijl u deze hogere vergoeding wel moet betalen volgens de Hoge Raad, als vóór 1 januari 2020 de wachttijd van 104 weken is verstreken.