Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Zo voorkomt u dat u onnodig een hogere WW-premie betaalt

Ondertekenen
primary

Vanaf 1 januari 2020 bent u over het loon van werknemers met een flexibele arbeidsovereenkomst een hogere WW-premie verschuldigd. De WW-premie voor 2020 is voor vaste overeenkomsten (dus arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd) 2,94 procent, die voor flexibele overeenkomsten is 7,94 procent.

De lage premie is uitsluitend bedoeld voor schriftelijke arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd voor een vast aantal uren. Alle andere overeenkomsten vallen onder de hoge premie. Oproepovereenkomsten, in wat voor vorm dan ook, vallen dan ook onder de hoge premie.

Zorg voor een getekende arbeidsovereenkomst

Wanneer er nog geen schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in het dossier zit, moet u alsnog een door beide partijen ondertekend document opstellen. Een voorbeeld van een schriftelijke bevestiging dat de werknemer in dienst is op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, kunt u hier downloaden (Word-doc).

Deze bevestiging moet worden ondertekend door zowel werkgever als werknemer en uiterlijk op 31 maart 2020 in de loonadministratie zijn opgenomen. Zonder een overeenkomst als hierboven beschreven bent u de hoge WW-premie verschuldigd.

Uitzondering: voor een bbl-er met een leer-arbeidsovereenkomst mag, ook met een overeenkomst voor bepaalde tijd, de lage WW-premie worden berekend.

Zie ook onze circulaire over de WAB (36-2019-I)