Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Meld u nu aan voor opleiding TABO!

UV00197-1600x900
primary

In september 2020 start SBK opleidingen weer een nieuwe opleiding voor Technicus Aarding, Bliksembeveiliging en Overspanningsbeveiliging (TABO). Deze opleiding is bestemd voor medewerkers die bliksembeveiliging-, overspanningsbeveiliging- en aardingsinstallaties ontwerpen en aanleggen. De opleiding kan alleen starten bij voldoende deelnemers, meld u daarom vast aan!

Met de toenemende informatisering van onze maatschappij wordt de noodzaak om gebouwen en installaties te beschermen tegen blikseminslag steeds groter. Het installeren en beheren van deze installaties vraagt om vakmanschap. Bedrijven hebben hierin een grote verantwoordelijkheid.

BRL1201 certificering

Om voor de BRL 1201 certificering aantoonbaar te maken dat een LPS-engineer of SPM-engineer over de juiste vakbekwaamheid beschikt, geldt dit diploma TABO (voorheen TAB & TAO) van SBK Advies & Training als voldoende bewijs.  

De onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn:

  • EMC
  • Veiligheid
  • Veiligheidsaarding
  • Aarding in medisch gebruikte ruimten
  • Risicomanagement NEN-EN-IEC 62305 en NPR1014
  • Bliksembeveiliging (uitwendig) NEN-EN-IEC 62305 en NPR1014
  • Bliksembeveiliging (inwendig) NEN-EN-IEC 62305

De opleiding start in september 2020 en bestaat uit 33 dagen. Er worden zowel theoretische als praktische vaardigheden aangeleerd. Naast de lesdagen bedraagt de studiebelasting circa 50 uur, vooral voor het maken van opdrachten. Alle lessen vinden plaats op de trainingslocatie in Helmond in verband met de practica-opstellingen.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van het programma, de studiedagen en meer informatie op de website van SBK.