Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuws van commissie Verlichting

Lichtreclame-1600x900
primary

Op 28 november was er een zeer geslaagde bijeenkomst van de Commissie Verlichting van Techniek Nederland bij gastheer Signify in Eindhoven. Er was aandacht voor uiteenlopende, belangrijke onderwerpen. Hierover leest u in dit bericht, we hebben ook een aantal vragen aan u.

Onderwerpen die op de agenda stonden van de bijeenkomst Verlichting waren de kwaliteit van de technisch dienstverlener, energiebesparing en alle ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Maar het ging ook over de gezamenlijke verantwoordelijkheid (gestuurd door bestaande wetgeving) om oude armaturen en lichtbronnen als afval aan te bieden via de daarvoor bestaande kanalen. Een en ander werd afgesloten met een interessante rondleiding in het LAC van Signify en een gezellige netwerkborrel.

Vanuit de Commissie Verlichting wordt nadrukkelijk gezocht naar samenwerking met belangrijke partners zoals onder meer NSVV en Fedet-NLA. Het geloof en besef is er bij alle partijen dat samenwerking van het grootste belang is om zaken echt gedaan te krijgen, zoals het gezamenlijk optrekken in het energievraagstuk vanuit “de lichtkoepel”, een samenwerking tussen de genoemde partijen maar ook andere organisaties.

Presentaties en achtergrondinformatie

De bijeenkomst van 28 november had alles in zich waaruit die samenwerking bleek. De presentaties maar ook de achtergronden en relevante links treft u hier aan:

1.     Kwaliteit centraal

2.     Het energievraagstuk

3.     Inzamelen van oude armaturen en lichtbronnen

4.     Licht & Zorg

  • In Europa loopt een onderzoek naar de invloed van verlichting op het zorgvraagstuk. En die invloed is er wel degelijk. Kars-Michiel Lenssen is betrokken bij dit onderzoek evenals twee leden van Techniek Nederland. Via deze presentatie krijgt u een indruk van dit onderzoek.
  • In het verlengde heirvan: informatie over de inspanningen van Techniek Nederland op het vlak van Wonen, Welzijn & Zorg vindt u op onze website.
  • Zilveren Kruis Achmea heeft hierover een artikel geschreven, getiteld:  'Beter slapen doe je door dit licht'

Vragen aan u

Ten slotte zijn er nog enige vragen vanuit de Commissie Verlichting:

  1. Hebt u belangstelling om nader kennis te maken met de Commissie Verlichting en wilt u zich wellicht inzetten om samen meer te doen op het vlak van verlichting?
  2. Wilt u meedenken om de dienstverlening van Wecycle en Lightrec richting installateurs te verbeteren en heeft u daarover gedachten?
  3. Heeft u andere suggesties?

We ontvang graag uw reactie via de mail op t.heemskerk@technieknederland.nl