Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Planningstool Milieubeheer

Milieubeheer-1600
primary

De Informatieplicht Energiebesparing verplicht een groot aantal bedrijven om energiebesparingsmaatregelen te nemen. Uitvoering van de wet kan veel tijd, moeite en geld kosten. Techniek Nederland gaat betrokken leden helpen om zo eenvoudig mogelijk en financieel gunstig aan de wet te voldoen.

Het Milieubeheer Programma is een praktisch hulpmiddel in de vorm van een planningstool. De applicatie legt alle verplichtingen uit in begrijpelijke taal en laat verschillende mogelijkheden zien om aan de wet te voldoen. Slimme keuzes maken het mogelijk tienduizend euro per jaar of meer te besparen op uitgaven voor energiebesparing. Het programma is een initiatief van MKB Nederland en opgezet in nauwe samenwerking met brancheverenigingen. Techniek Nederland heeft bijvoorbeeld haar leden laten opnemen als potentiele leveranciers van de verschillende maatregelen. Daarmee heeft u een extra saleskanaal dat potentieel duizenden bedrijven bereikt die op zoek zijn naar installateurs van energiebesparende maatregelen.

Techniek Nederland-leden krijgen 50% korting

Hoe werkt het?

Deelnemende bedrijven krijgen toegang tot een online programma. Dat heeft alle maatregelen op een rij gezet met opties om aan de verplichtingen te voldoen. Per maatregel staat aangegeven wat de prijsverschillen tussen de opties zijn. Verder krijgt de gebruiker advies over de volgorde van te nemen maatregelen. De ondernemer maakt een eigen planningslijst die past bij het eigen bedrijf. Voor iedereen is dat anders. Deze tool kunt u ook gebruiken voor het uitwerken van een advies en planning voor uw zakelijke klanten. Tevens kan deze lijst worden gebruikt voor het overleg met de omgevingsdiensten die bedrijven gaan controleren op het naleven van de wet. Onderdeel van het programma zijn reminders die helpen herinneren wanneer bepaalde maatregelen uitgevoerd moeten worden.

Leden Techniek Nederland krijgen 50% korting

De deelnamekosten voor gebruik van het programma konden zo laag mogelijk blijven door samenwerking tussen brancheverenigingen. De prijs is afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Techniek Nederland leden betalen via een kortingscode maar de helft. Na aanmelding kunt u direct beginnen. Voor meer informatie ga naar www.milieubeheerprogramma.nl en gebruik de kortingscode TNL50.

De energiebesparingsverplichting geldt voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruiken. Grotere installatiebedrijven moeten er zelf aan voldoen maar de plicht geldt ook voor zakelijke klanten van alle installatiebedrijven, groot en klein.


Alle informatie over de informatieplicht leest op onze pagina Informatieplicht Energiebesparing.