Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuwe voorzitter Metalen Dakdekkersgilde

UV00358-1600
primary

Eind van dit jaar neemt de voorzitter van het Metalen Dakdekkersgilde, Ron van Stralendorff, na 6 jaar, afscheid van de vakcommissie. Wij bedanken Ron voor zijn inzet de afgelopen jaren en hopen dat hij nog heel lang van zijn welverdiende pensioen kan genieten. Binnen de vakcommissie kwam hiermee de functie van voorzitter vacant en we hebben Jochem Duijts bereid gevonden deze met ingang van 1 januari 2020 in te vullen.

Jochem Duijts stelt zich graag aan u voor.

'Na mijn studie Biologie ben ik vanaf 1997 begonnen met mijn bedrijf Idéfix in Groningen. Tijdens mijn werkzaamheden in de bouw kwam ik in aanraking met zinkwerk. Ik vond dit prachtig mooi ambachtelijk werk en gebruikte o.a. de oude combinatie zetbank van mijn opa (die toen helaas al niet meer leefde). Het bleek dat ik bij het zinkwerk (wat toen nog beschermd was) mij moest inschrijven als loodgieterbedrijf.

Na het behalen van mijn vestigingsvergunning als loodgieterbedrijf rond 2001 heb ik mij ingeschreven als loodgieterbedrijf en mij verder gespecialiseerd in zinkwerk. Wij maken zinken en koperen daken en gevels, al het materiaal hiervoor zelf geprefabt in eigen werkplaats. Tevens maken wij dak ornamenten van zink, koper en lood. Vanaf 2010 is Idéfix lid van UNETO-VNI. Aanleiding hiervoor was dat Jan Jansen, medeoprichter van het Metalen Dakdekkersgilde, mij inspireerde om aan te sluiten. Ik heb 8 jaar in de ledenraad van UNETO-VNI gezeten en ben 2 jaar lid geweest van de financiële commissie. In die periode heb ik veel mee gemaakt o.a. wisseling van Titia Siertsema als directeur naar voorzitter, de komst van Erik van Engelen en Doekle Terpstra, de reorganisatie 3.0 en de naamswijziging van UNETO-VNI naar Techniek Nederland.

Daarnaast heb ik van 2012 t/m 2016 de Nederlandse kandidaten Metalen Dakdekken getraind en begeleid voor de vakwedstrijden Metalen Dakdekken voor OTIB en voor de internationale Euroskills competition metal roofing. Daarbij was ik tevens jurylid voor de deelnemers van andere landen. In 2016 werd ik benoemd tot erelid van UNETO-VNI. Ik voel mij vereerd dat ik als voorzitter Metalen dakdekkers Gilde ben gekozen en ga vol enthousiasme aan de slag om hier een goede invulling aan te geven aan dit bijzonder mooie vak. Uiteraard in samenwerking met de andere leden, want ik geloof dat je zo’n rol alleen maar succesvol kan vervullen als je goed luistert en oog hebt voor wat leeft in het Gilde.'