Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Speciaal magazine over de Informatieplicht voor onze leden

Cover
primary

Op vrijdag 29 november ontvingen alle leden van Techniek Nederland het éénmalige magazine ‘WATT je moet weten over de Informatieplicht’ in de post. Deze uitgave is onderdeel van een voorlichtingscampagne van MKB Nederland, VNO-NCW, RVO.nl en het ministerie van EZK over de Informatieplicht Energiebesparing die per 1 juli 2019 van kracht is. Techniek Nederland is partner in deze campagne omdat deze nieuwe wetgeving van belang is voor alle installatiebedrijven.

Bedrijven met een jaarlijks energieverbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas moeten voldoen aan de Informatieplicht. Installatiebedrijven die zelf niet hoeven te voldoen maar wel zakelijke klanten hebben, moeten ook op de hoogte zijn van deze wetgeving. Voor de uiteindelijke uitvoering van energiebesparende maatregelen zullen MKB bedrijven installateurs gaan inschakelen.

Experts uit installatiesector delen hun ervaringen

In het magazine zijn experts van drie lidbedrijven aan het woord over hun aanpak en ervaringen met deze wet. Volgens energie adviseur Evan Willemsen van Croonwolter&dros is er een duidelijke toename van adviesaanvragen te zien na de deadline van 1 juli van MKB bedrijven die alsnog willen gaan voldoen. Er is nog een tweede deadline van 5 december voor grote bedrijven met minimaal 250 FTE en 50 miljoen euro omzet. Ook dat levert weer extra werk op. De experts geven tips maar wijzen ook met nadruk op de handhaving die er nu echt aan komt. Vanaf 1 januari 2020 wordt er actief gehandhaafd door gemeenten en omgevingsdiensten en zullen er ook sancties opgelegd gaan worden.

Alle informatie overzichtelijk op speciale webpagina

Alle informatie die nodig is om met de Informatieplicht aan de gang te gaan, kunt u terugvinden in het magazine en de bronnen daarin vermeld die u met behulp van QR codes kunt raadplegen. Het digitale exemplaar van het magazine kunt u vinden op onze speciale webpagina Informatieplicht.

U kunt de digitale versie gebruiken om door te sturen naar uw zakelijke klanten of ter informatie naar collega’s voor wie deze informatie relevant kan zijn. Op deze webpagina vindt u ook de veel gestelde vragen over de informatieplicht en de link naar ons webinar over dit onderwerp.


Download het volledige WATT-magazine of lees de artikelen van 3 experts: