Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nog tien projecten in de race voor Techniek Nederland Innovatie Award

innovatie-award-2019-1600
primary

Het vakblad E&W Installatietechniek heeft tien projecten genomineerd voor de Techniek Nederland Innovatie Award. De kanshebbers zijn inventieve en technisch hoogstaande projecten die relevant zijn voor maatschappelijke vraagstukken. Branchegenoten en het publiek kunnen tot 20 december online hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden. Het is voor de derde keer dat Techniek Nederland de verkiezing van de Innovatie Award organiseert. Op 4 februari zal voorzitter Doekle Terpstra tijdens de installatievakbeurs VSK 2020 de winnaar bekendmaken.

Welk project behoort tot de top-3? Dat bepaalt u! Breng nu uw stem uit op www.technieknederland.nl/innovatie-award-2019

Pitch tijdens VSK 2020

Techniek Nederland organiseert tijdens VSK 2020 een speciaal Innovatiecongres. De drie genomineerden op wie online het meeste is gestemd, krijgen dan de gelegenheid hun branchegenoten tijdens een korte pitch ervan te overtuigen dat hún project de Innovatie Award verdient. Vervolgens bepalen de aanwezigen wie er met de Innovatie Award naar huis gaat. De hoofdprijs bestaat uit een cheque die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk en een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf. Ongetwijfeld levert de Innovatie Award het winnende bedrijf ook de nodige publiciteit op in de vak- en publieksmedia.

Tien genomineerden

De tien genomineerde projecten zijn:

  1. De Willem en De Zwijger – BAM Wonen
  2. Aardwarmte glastuinbouw – Batenburg Techniek, Aardwarmte Vogelaer, AAB, Verkade Klimaat,  BE de Lier
  3. De energieproeftuin – Loohuis Installatiegroep
  4. De lantaarnpaal denkt mee - Dynniq
  5. In zeven dagen energieneutraal - Breman Installatiegroep
  6. Goede doelen Loterijen – HOMIJ Technische Installaties
  7. ZorgMedia-systeem - SPIE
  8. Amphia Ziekenhuis - Unica en ENGIE (als onderdeel van consortium FourCare)
  9. Duurzaam van schip naar schap – Heinen & Hopman Installaties
  10. Van Viskotter naar woonschip – Bas Krom Scheepstechniek, architect Bob van Wely en GreenTec Sense

Technische sector moet bescheidenheid opzijzetten

Volgens Doekle Terpstra is de Techniek Nederland Innovatie Award belangrijk voor alle bedrijven in de technische sector: ‘Dagelijks zijn installateurs en technisch dienstverleners bezig met technische hoogstandjes. Ze maken Nederland duurzamer, veiliger, comfortabeler en bereikbaarder. De Innovatie Award zet die projecten in de schijnwerpers. Dat is nodig, want het is hoog tijd dat we onze bescheidenheid opzijzetten. Voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken is de technieksector onmisbaar.’

Gerelateerd

Hoffman Elektro wint UNETO-VNI Innovatie Award 2018 (Nieuwsbericht 11 oktober 2018)