Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Lever ook een bijdrage aan wetenschap en techniek in primair onderwijs

kind techniek
primary

Voor Vakkanjer Junior zijn we op zoek naar bedrijven die in hun eigen regio een actieve bijdrage willen leven aan wetenschap en techniek onderwijs in het primair onderwijs. Samen met leerlingen van groep 7 en 8 gaan ze aan de slag om nieuwe originele ideeën te bedenken voor een spannende uitdaging waar het bedrijf zelf mee komt. In 2 uur tijd leren de leerlingen wat innovatie is, gaan ze aan de slag met een brainstormen en maken ze een ontwerp dat ze in de klas in een kort filmpje presenteren.

De animo onder scholen is ontzettend groot. Minstens 83 scholen hebben aangegeven dat ze mee willen doen met Vakkanjer Junior. Graag zouden we al deze scholen willen koppelen aan een bedrijf. Vandaar dat we op zoek zijn naar zoveel mogelijk bedrijven die (onder begeleiding van Jet-Net & TechNet) mee willen helpen om met z’n allen ruim 140 gastlessen te verzorgen. Hierdoor willen we meer dan 3.000 kinderen laten ervaren hoe het is om samen te werken met een écht bedrijf en hoe technologie kan helpen om allerlei problemen op te lossen.

Wat houdt Vakkanjer Junior (innovation challenge) in?

Vakkanjer Junior brengt onderwijs en bedrijfsleven in de regio bij elkaar. Een bedrijf uit de regio komt in januari/februari 2020 in de klas een innovatie(gast)les geven van 2 uur. Na een introductie over het bedrijf en innovatie in algemene zin, gaan de leerlingen aan de slag met het uitwerken van hun innovatieve ideeën om uitdagingen in het dagelijks leven, of grotere maatschappelijke problemen, aan te pakken. De leerlingen maken een schets van hun uitvinding en nemen een filmpje met hun pitch op. De 10 beste ideeën van Nederland worden uitgenodigd voor de landelijke finale tijdens de Blue Tulip Awards (opvolger van de Accenture Innovation Awards), op 17 april 2020. Tijdens deze dag presenteren de leerlingen hun prototype en ontmoeten ze de volwassen innovators die meedingen naar de Blue Tulip Award. Met deze challenge wordt de verbinding gelegd tussen technologie, innovatie en maatschappelijke vraagstukken.

Meer informatie en aanmelden

In de bijlage vind je de factsheet voor bedrijven. Aanmelden kan via www.vakkanjers.nl/junior. Vervolgens zal Jet-Net en TechNet contact opnemen. JJet-Net en TechNet zijn labels van het Platform Talent voor Technologie. Een samenwerking van technische werkgevers- en werknemersorganisaties en de ministeries van OCW, EZK en SWZ. 

Bij vragen kun je contact opnemen met Vakkanjers via info@vakkanjers.nl of via 0348 74 42 20