Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Wie stuurt u door naar de volgende ronde van de Techniek Nederland Innovatie Award 2019?

innovatie-award-2019-1600
primary

In februari 2020 wordt voor de derde keer de Techniek Nederland Innovatie Award uitgereikt. De hoofdredactie van het vakblad E&W Installatietechniek heeft tien projecten genomineerd die op een inventieve en technisch hoogstaande manier bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De vakjury heeft met name gekeken naar innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en ketensamenwerking.

Welk project behoort tot de top-3? Dat bepaalt u! Breng nu uw stem uit.

Stemmen tot 20 december

Tot 20 december kunnen branchegenoten en het publiek online stemmen op één van de tien genomineerde projecten. De ondernemers die in de top-3 eindigen, krijgen tijdens het Innovatiecongres op 4 februari in de Jaarbeurs in Utrecht, de gelegenheid hun branchegenoten ervan te overtuigen dat hún project de Innovatie Award verdient. Vervolgens bepalen de aanwezigen wie met de hoofdprijs naar huis gaat. Aan de Award is een cheque verbonden die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie, maar ook een kunstwerk, een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf en ongetwijfeld de nodige publiciteit in de vak- en publieksmedia.

Tien genomineerden

De tien genomineerde projecten zijn:

  1. De Willem en De Zwijger – BAM Wonen
  2. Aardwarmte glastuinbouw – Batenburg Techniek, Aardwarmte Vogelaer, AAB, Verkade Klimaat,  BE de Lier
  3. De energieproeftuin – Loohuis Installatiegroep
  4. De lantaarnpaal denkt mee - Dynniq
  5. In zeven dagen energieneutraal - Breman Installatiegroep
  6. Goede doelen Loterijen – HOMIJ Technische Installaties
  7. ZorgMedia-systeem - SPIE
  8. Amphia Ziekenhuis - Unica en ENGIE (als onderdeel van consortium FourCare)
  9. Duurzaam van schip naar schap – Heinen & Hopman Installaties
  10. Van Viskotter naar woonschip – Bas Krom Scheepstechniek, architect Bob van Wely en GreenTec Sense

Techniek maakt het verschil

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘Met de Innovatie Award laten we zien dat techniek het verschil maakt in onze maatschappij. We mogen trots zijn op onze prestaties. We leveren niet alleen grote toegevoegde waarde voor onze klanten, maar zijn ook doorslaggevend bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals energiebesparing en verduurzaming.'

 

Gerelateerd

Hoffman Elektro wint UNETO-VNI Innovatie Award 2018 (Nieuwsbericht 11 oktober 2018)