Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Webinar ComfortInstallateurs 2019: introductie Beslisboom voor corporaties

Beslisboom-1600x900
primary

In het webinar ComfortInstallateurs 2019 op 5 november is de Beslisboom voor levensloopgeschikt wonen aan de Techniek Nederland ComfortInstallateurs gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijscholingssessie.

Techniek Nederland heeft deze beslisboom in samenwerking met Aedes (koepel voor woningcorporaties) en Bouwend Nederland ontwikkeld om langer zelfstandig thuis wonen in de huursector aan te pakken. Het is een objectief instrument waarmee enerzijds strategisch naar de woningvoorraad gekeken kan worden en anderzijds individuele aanpassingen op bepaalde woningtypen en type bewoners gepresenteerd kunnen worden.

Belangrijkste uitgangspunten voor de beslisboom waren de documenten uit het instrumentarium van de ComfortInstallateur zoals ISSO 77, de richtlijn voor levensloopgeschikt wonen en de Woningcheck Woningaanpassingen.

Het document kan zowel door installateurs als door bouwers gebruikt worden om een advies richting corporaties te geven over de aanpassing van hun woningvoorraad en de uitvoering hiervan. Aan de andere kant kunnen corporaties op basis van dit instrument in gesprek gaan met hun contractpartners.

Installateurs kunnen het zelf ook gebruiken om een goede inschatting te maken van de haalbaarheid van een gewenst aanpassingsniveau in een woning, in aanvulling op de Woningcheck Woningaanpassing. De Beslisboom is beschikbaar als interactieve pdf.

Heeft u het webinar gemist? U kunt de uitzending terugkijken.

Tijdens het webinar zijn ook de volgende onderwerpen besproken:


Onderzoek Smart Homes ING
De resultaten van het ING onderzoek Smart Homes kunt u hier downloaden.

Samenwerking met Ergotherapie Nederland
Mogelijkheden voor een samenwerking met ergotherapeuten bij een adviesaanvraag voor woningaanpassingen bij particulieren klanten. De branchevereniging Ergotherapie Nederland ziet duidelijk meerwaarde in een samenwerking tussen ComfortInstallateurs en ergotherapeuten.

Bent u op zoek naar een professionele ergotherapeut? Kijk dan in de ledenzoeker van de site van Ergotherapie Nederland voor een ergotherapeut bij u in de buurt. 

Modelwoningen Technologie Thuis Nu in Virtual Reality
De modelwoningen van Technologie Thuis Nu die voorheen in Woerden te bezoeken waren, bestaan niet meer. Om de kennis, opgedaan tijdens het TTN project, te borgen zijn er VR-opnamen gemaakt van de woningen zodat het mogelijk blijft om een rondleiding te krijgen maar nu met behulp van een VR-bril en een virtuele rondleiding.

U kunt de rondleiding bekijken in 2D op uw computer of in 3D als u beschikt over een VR-bril.