Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Nederland ondersteunt úw mannen en vrouwen die het echte werk doen!

Algemene-foto
primary

Dit najaar organiseerden we weer samen met OTIB de Monteursdagen. Op 7 verschillende data en plekken in het land gingen uw monteurs aan de slag in de workshops Sanitairtechniek, Elektrotechniek of Warmtepomptechniek. Wat zijn de monteurs enthousiast over het dagelijks werk dat ze doen en trots op hun vak!

IW (Installatiewerk) heeft de diverse locaties ter beschikking gesteld. Daardoor kon er tijdens de verschillende workshops veel aandacht worden besteed aan de dagelijkse praktijk van de monteurs. Ook lichtten we de laatste ontwikkelingen in de drie vakgebieden toe, werd oude kennis opgehaald en was er ruimte om te praten en discussiëren met vakgenoten.

Persoonlijke ontwikkeling

Met elkaar staan we ook voor de grote maatschappelijke uitdaging van voldoende geschoolde medewerkers in de branche. We zien vaak dat als het over persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap gaat, de monteurs minder geïnteresseerd zijn dan wanneer we technische workshops aanbieden. Daarom hebben we dit onderwerp tijdens de monteursdagen op een luchtige manier en met humor besproken. Alle deelnemers ontvangen een waardebon ter waarde van € 500,- van het opleidingsfonds OTIB om hen te stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Deze waardebon ontvangen de deelnemers thuis en kan worden verzilverd nadat met de werkgever is besproken welke cursus of training de monteur wil volgen. Wij rekenen erop dat veel van de uitgereikte vouchers ingediend gaan worden, zodat we het vakmanschap borgen en vergroten en we u als ondernemer helpen om de gewenste kwaliteit vast te houden.

De monteurs gaven de bijeenkomsten als gemiddeld cijfer een 8. De opmerkingen uit de evaluatie gebruiken de Vakcommissies Klimaat en Duurzame Techniek, Sanitaire- en Riooltechnieken en Elektrotechniek van Techniek Nederland en OTIB om de Monteursbijeenkomsten volgend jaar nog beter te maken. Ook daarom bent u lid van Techniek Nederland!