Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Voorzitter Doekle Terpstra op het Malieveld: Kabinet, kom nu in actie!

header-tn-op-malieveld
primary

‘De besluiteloosheid van het kabinet betekent voor de technieksector een miljardenstrop.’ Dat zei voorzitter Doekle Terpstra vanochtend bij het stikstofprotest op het Malieveld. Hij riep het kabinet op vandaag nog actie te ondernemen. ‘Installateurs en technisch dienstverleners zijn Klimaataanpakkers. Láát ons dan ook aanpakken!’

Terpstra: ‘Als we het hebben over bouwprojecten, gaat het al lang niet meer alleen over heipalen, beton en bakstenen. Bij de meeste nieuwbouwprojecten bestaat de aanneemsom voor bijna vijftig procent uit techniek. Dat is techniek waar Nederland de komende jaren slimmer en schoner van wordt. De impact op de technieksector is dus groot.’

Energieneutraal

Met het stilleggen van bouwprojecten worden de problemen op termijn alleen maar groter. Bij heel veel van die projecten gaat het namelijk om woningen en kantoren die energiezuinig zijn. En die hebben we keihard nodig om dit land in 2050 energieneutraal te maken.

Knopen doorhakken

Techniek Nederland waarschuwt voor vertraging bij het uitvoeren van de energietransitie. Terpstra: ‘Want als we de doelstellingen van het Klimaatakkoord realiseren, dan kan dat niet zonder de techniek in al die nieuwe kantoren, scholen en woningen. Ook daarom moet het kabinet nú knopen doorhakken.’