Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Herkent u bij een sollicitatie een vervalst diploma?

UV03511-1600x900
primary

De MBO Raad heeft gewaarschuwd voor sollicitanten met nepdiploma’s. Volgens de Raad en diverse scholen circuleren met name in de zorg en in de techniek valse mbo-diploma’s, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Hoewel Techniek Nederland nog geen signalen heeft ontvangen van leden die zijn geconfronteerd met vervalsingen van diploma’s, adviseren wij u om extra alert te zijn.

Het uitvoeren van installatiewerkzaamheden is specialistisch vakwerk. Wordt zulk werk gedaan door niet-gediplomeerden, dan kan dat leiden tot gevaarlijke situaties. Techniek Nederland ondersteunt daarom het dringende advies van de MBO Raad om bij sollicitaties de kandidaat-werknemer altijd te vragen om een digitaal uittreksel uit het diplomaregister van DUO.

Techniek Nederland constateert net als de MBO Raad dat het opsporen van diplomavervalsers geen prioriteit heeft bij politie en OM. Ook wij zouden graag zien dat de ministeries van Onderwijs en Justitie meer aandacht besteden aan het probleem.