Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Acht teams doen mee aan Techathon!

Techathon1600
Header-Home-groningen-1920x400px primary

Op 21 november gaat het echt gebeuren. Acht teams gaan strijden om als winnaar uit de bus te komen van de Techathon* 2019. De voorbereidingen zijn in volle gang, tijd voor een update!

Acht teams van vier hbo-studenten, één mbo-student en één of twee high potentionals van installatiebedrijven gaan gedurende één dag aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint!

Prijs

Voor iedereen die meedoet aan de Techathon is het een unieke ervaring. Je krijgt zo contact met studenten: jouw potentiële werknemers en je bedrijf krijgt meer bekendheid. Maar er kan er maar één de winnaar zijn! De prijs bestaat uit een leuk geldbedrag en een unieke ervaring voor het hele team, namelijk deelname aan een ‘waterstofreis’! Dit is een studiereis die in het voorjaar 2020 wordt georganiseerd met de nadruk op verduurzaming met als focus waterstof.

Jury is bekend!

De jury is bekend en bestaat uit de volgende personen:

  • Medy van der Laan, voorzitter Energie Nederland (juryvoorzitter).
  • Fred de Bruijn, MT-lid en senior adviseur van Hobéon, certificerings- en adviesbureau voor strategische vraagstukken in het onderwijs.
  • Huub Keizers, MT-lid van het Bouw en Techniek Innovatie Centrum (BTIC) en Programmamanager Energie in de Gebouwde Omgeving bij TNO.
  • Peter Verheggen, Programmamanager Duurzaam en Groen bij de gemeente Zoetermeer.
  • Thomas Piessens, Programmamanager Energie en Duurzaamheid bij Techniek Nederland.

De Techathon vindt plaats op donderdag 21 november in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Techathon.

Kijk voor meer informatie over de Techathon op deze pagina.

 

*Bij een hackathon in de klassieke zin van het woord gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het ontwikkelen van software los, maar gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Vandaar de naam: Techathon.