Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Column Doekle Terpstra: Duurzame mensen

Doekle Terpstra
primary

U ziet uw werknemers graag fluitend binnenkomen, enthousiast en goed hun werk doen en voldaan weer naar huis gaan. Oók wanneer ze al jarenlang bij u werken. In onze branche zijn we dagelijks bezig met duurzame techniek. Maar een ondernemer met visie werkt óók aan duurzame mensen.

We worden ouder en werken langer door. In 2003 was één op de tien 65-jarigen nog aan het werk, vorig jaar één op de drie. Geen overbodige luxe, want voor de energietransitie hebben we álle technische vakmensen nodig. Ik kwam onlangs een paar verrassende voorbeelden tegen van bedrijven die hun mensen fit en bevlogen houden.

Achterstand inhalen

De Groot Installatiegroep besteedt al een tijdje aandacht aan werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven. Dankzij actieve ondersteuning komen deze werknemers beter tot hun recht. Niet alleen op het werk, maar ook thuis. Ze zijn beter in staat zich verder te ontwikkelen en krijgen nieuwe perspectieven. Het is goed mogelijk dat ook in uw bedrijf technische vakmensen moeite hebben met lezen en schrijven. Breng het ter sprake! Als u ze helpt om hun achterstand in te halen, maakt u er gelukkige, duurzame werknemers van.

Leidinggeven

Bij Harwig Installatietechniek legt het management de nadruk op de kunst van het leidinggeven. Welke vorm van aansturing werkt het beste? Om dat te achterhalen, zoekt Harwig in persoonlijke gesprekken naar de drijfveren van de medewerkers. Het verbaast mij niets dat dit bedrijf geen moeite heeft om werknemers aan te trekken.

Hecht team

Bij Aquarius gaat duurzame inzetbaarheid nóg een stap verder. Het bedrijf aarzelt niet om ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders in dienst te nemen. Samen met de andere medewerkers weet Aquarius er een hecht team van te smeden dat prachtige resultaten boekt.

Duurzame inzetbaarheid is niet alleen interessant vanuit het belang van de werkgever. Dat bleek onlangs weer eens, toen ik een bijeenkomst over het onderwerp mocht openen. Het evenement was georganiseerd door Techniek Nederland, Opleidingsfonds OTIB, NVKL én de vakbonden. Terecht natuurlijk, dat we op dit gebied de handen ineenslaan. Met duurzame inzetbaarheid is nog een wereld te winnen, daarvan ben ik overtuigd.

Stimuleren en en ondersteunen

Werken aan duurzame mensen kun je stap voor stap aanpakken. U hoeft het als werkgever niet alleen te doen. Integendeel; stimuleer werknemers om initiatieven te nemen en ondersteun ze. Samen bereik je meer. Duurzame inzetbaarheid is geen kostenpost, het levert juist veel op. Betrokken en fitte medewerkers presteren beter, maken minder fouten en zitten lekkerder in hun vel. Ze nemen initiatieven en houden hun kennis op peil.

Als het om duurzame techniek gaat, zijn we als installatiebranche al heel lang koploper. Laten we óók de leiding nemen op het gebied van duurzame mensen!

 

Doekle Terpstra
Voorzitter Techniek Nederland