Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Retailers geven inzameling van gebruikte apparatuur impuls in Nationale Recycle Week

Hergebruik van goederen
primary

Teveel afgedankte elektrische apparaten belanden bij het restafval. Iedereen in Nederland kan een extra inspanning leveren om meer elektrische en elektronische apparaten (e-waste) in te zamelen of te repareren. Dat stelt Heel Holland Recyclet, een gezamenlijk initiatief van de partijen die in Nederland betrokken zijn bij e-waste inzameling en recycling. Producenten, retailers en gemeenten organiseren daarom deze week (14-21 oktober) een Nationale Recycle Week om de inzameling van elektrische apparaten en verlichting een boost te geven.

Méér recyclen

Techniek Nederland (elektronicawinkels en reparatiebedrijven), De Raad Nederlandse Detailhandel (RND), grootwinkelbedrijven en Thuiswinkel.org (webwinkels) hebben vanuit de retail de handen ineengeslagen om consumenten aan te moedigen hun oude apparaat niet zomaar weg te gooien. Wanneer het apparaat niet meer te repareren is, of onderdelen niet meer vervangen kunnen worden, kan de consument het apparaat inleveren via verschillende inleverkanalen. Zo helpen de (web)winkels om de inzameldoelstelling van 65% van de op de markt gebrachte apparaten te halen.

Gratis inleveren

Vaak ligt elektronica te verstoffen op zolder of in de keukenla, vaak kleine huishoudelijke apparaten zoals strijkijzers, koffiezetters en tandenborstels. In deze elektronica zitten waardevolle metalen die hergebruikt kunnen worden. Het inleveren van de apparaten kan gratis bij zo’n 2.500 winkels die hiervoor speciale inleverbakken hebben. Mensen die online hun producten bestellen, kunnen ook bij de bestelling aangeven dat oude producten retour genomen kunnen worden.

Circulaire economie

Veel retailers zullen de consument hierop attent maken door extra aandacht in de winkels, op de website, in nieuwsbrieven en op sociale media. Zo helpt de retail mee aan de ontwikkeling naar een circulaire economie.

Krachtig initiatief

Heel Holland Recyclet is een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten, retailorganisaties, producenten en organisaties die de inzameling en recycling van e-waste (elektrische apparaten en verlichting) verzorgen. Doel is de urgentie en noodzaak van gescheiden inzameling van e-waste extra onder de aandacht te brengen en hierbij burgers, bedrijfsleven en overheid nauw te betrekken. Deelnemers aan het initiatief zijn Raad Nederlandse Detailhandel (RND), Nederlandse Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD), Rijkswaterstaat, Stichting Recycling Technologische Apparatuur (RTA), Techniek Nederland, Thuiswinkel.org, Stichting FIAR CE (TV en Audio), ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling (SMR), Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen (SVEG), Stichting Witgoed, WEEE NL, uitvoeringsorganisatie Wecycle en Stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN).