Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Hoe toegankelijk is uw bedrijf?

UV01072-1600
primary

Toegankelijkheid van uw bedrijf, u staat er als ondernemer misschien niet zo bij stil, maar de ruimte in veel winkels is beperkt. Tegelijkertijd moeten alle producten getoond worden. Met name voor mensen met een beperking wordt het letterlijk een drempel om uw winkel binnen te gaan. Vanuit Techniek Nederland willen we het thema ‘toegankelijkheid’ onder de aandacht gaan brengen. Daarom zijn we (samen met andere branches) aangesloten bij het programma MKB Toegankelijk, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW.

Als we het hebben over ‘mensen met een beperking’ dan bedoelen we vaak personen met een fysieke beperking. Maar als we praten over toegankelijkheid van bedrijven, denk dan ook aan bijvoorbeeld, ouderen die minder ter been zijn of een rollator gebruiken, of moeders met kinderwagens. Maar liefst 15% van de Nederlandse samenleving heeft een vorm van beperking. Een groep die misschien wel juist de service van de speciaalzaak opzoekt om geholpen te worden. Daar liggen dus kansen!

MKB Toegankelijk, hoe pak ik dat aan?

Mkbtoegankelijk.nl staat vol met informatie, handige tips en hulpmiddelen. Het zijn echt geen ingrijpende aanpassingen die direct veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een drempelhulp of het in gebruik nemen van een mobiel pinapparaat. Zelfs het verlengen van het snoer van je pinapparaat kan al een uitkomst bieden. Met dit soort kleine acties kun je al veel bereiken. Bekijk de checklist voor meer informatie. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk je medewerkers in dit onderwerp te betrekken. Ook hier wordt op de website in voorzien door een aantal handige tips op een rijtje te zetten.

secondary
Rob-Wierenga

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Rob Wierenga

Hoofd Consumentenelektronica
en Installatieretail

079 325 07 90 | E-MAIL