Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

LED + Elektro trendrapport: ‘Kennisniveau elektrotechnische sector moet omhoog’

UV04925---1600
primary

Nederland stapt steeds sneller over op ledverlichting en ook de vraag naar nieuwe technologieën als smart lighting en human centric lighting groeit enorm. Een grote uitdaging bij het voldoen aan deze vraag is het kennisniveau van installateurs. Dat blijkt uit de vierde editie van het Nationaal LED + Elektro Trendrapport, dat woensdag 2 oktober werd gepresenteerd tijdens de LED + Elektro Business Day in Driebergen.

“We publiceren het Trendrapport sinds 2014 en in die tijd hebben we de markt volwassen zien worden,” vertelt Rolf Heynen, directeur van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. “Bedrijven hebben steeds positievere ervaringen met led en vooral problemen met kleurweergave zijn goeddeels opgelost. Tegelijkertijd zorgen zaken als dimmen, flicker of netvervuiling nog regelmatig voor problemen. Vaak zijn deze te ondervangen door betere communicatie tussen installateurs en fabrikanten. Maar dit vereist wel dat installateurs goed geïnformeerd zijn over alle mogelijkheden.”

"Deze nieuwe technologieën kunnen zorgen voor lagere energiekosten en een hogere productiviteit,” aldus Rolf Heynen. “De snelheid waarmee ze nu opkomen betekent echter wel dat de kennis van elektriciens snel veroudert. Wij sporen de elektrotechnische sector dan ook aan om de komende vijf jaar stevig te investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs.”

Cursus binnenverlichting en erkenningsregeling

Techniek Nederland en Fedet-NLA reageren op deze uitdaging door een nieuwe cursus en erkenningsregeling Binnenverlichting te lanceren. Kijk voor meer informatie over de cursus op onze website. Een voorproefje hiervan zal op 13 + 14 november worden gepresenteerd op LED + Elektro, de grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek. Hier kunnen installateurs hun kennisniveau ook verhogen door deel te nemen aan meer dan 60 gratis seminars. Ook tijdens de bijeenkomst Verlichting op 28 november aanstaande vertellen we hier meer over. Direct aanmelden.


Het Nationaal LED + Elektro Trendrapport is gebaseerd op een onderzoek onder fabrikanten, installatiebedrijven, groothandels en andere bedrijven uit de verlichtingssector. Het merendeel van deze respondenten verwacht dat er de komende jaren meer vraag zal zijn naar smart lighting (lampen met eigen sensoren die zichzelf in of uit kunnen schakelen) en human centric lighting (lampen die inspelen op de behoeften van een specifieke gebruiker). Ook hierbij is het kennisniveau van installateurs een mogelijke remmende factor.

Het onderzoek voor het Nationaal LED + Elektro Trendrapport 2020 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Dutch New Energy Research in opdracht van vakbeurs LED + Elektro. Het trendrapport kwam mede tot stand met steun van Techniek Nederland, OTIB en Stichting LightRec, en is vanaf nu gratis te downloaden op www.led-elektro.nl/trendrapport

Lezers van deze publicatie kunnen zich gratis registreren voor LED + Elektro door de invitatiecode ‘2019LEDELEKTRO’ in te vullen op www.led-elektro.nl