Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Meer grip op uw personeelskosten? Doe mee aan de Salarismonitor 2019

UV03152-1600x900
primary

Betaal ik mijn werknemers marktconform? Wat verdient een monteur? Moeten we het personeel variabel belonen als de winst dat toelaat? Wat zijn belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden in de branche? Deze en andere vragen over salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden worden beantwoord als u de Salarismonitor 2019 invult.

Loonkosten grootste kostenpost

Loonkosten vormen met meer dan 50% van de bedrijfskosten veruit de grootste kostenpost van een installatiebedrijf. Hierop sturen is dus cruciaal voor uw onderneming. Om u hierbij te helpen laat Techniek Nederland periodiek onderzoek uitvoeren naar de betaalde salarissen en de secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de branche. Daarbij gaat het zoal om zaken als de hoogte van de storingsvergoeding, vergoedingen in verband met reizen, opleidingen en variabel belonen. Met deze uitkomsten kunt u uw organisatie goed vergelijken met uw branchegenoten om zo een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.

Techniek Nederland nodigt u dan ook graag uit om kosteloos deel te nemen aan dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door Management Centrum Nederland BV. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt kan dit onderzoek uw waardevolle informatie opleveren.  Uiteraard worden alle gegevens strikt vertrouwelijk door Management Centrum behandeld. Desgewenst kunt u ook contact opnemen met uw relatiebeheerder om samen de enquête in te vullen.

Gratis rapport bij deelname aan het onderzoek

Wanneer u uiterlijk 15 november aan het onderzoek deelneemt, ontvangt u een gratis rapport op maat waarbij de arbeidsvoorwaarden van uw personeel worden vergeleken met de branche. Er wordt in de rapportage ook onderscheid gemaakt naar regio, naar omzetklasse en naar soort werkzaamheden.

Aan het voorgaande onderzoek in 2017 hebben meer dan 500 bedrijven met in totaal 34.000 werknemers deelgenomen. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Management Centrum voert het onderzoek uit. Techniek Nederland krijgt op geen enkele wijze inzage in de door u ingevulde bedrijfsgegevens.