Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Reactie Techniek Nederland op NVWA-onderzoek Ferroli cv-ketels

Ferroli-1600x900
primary

Techniek Nederland is blij dat er na onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nu duidelijkheid is over de veiligheidsrisico’s bij cv-ketels van Ferroli. Het gaat hierbij om de toestellen Econpact, Ultima, MegaDens en MegaLux die geproduceerd zijn tussen 1997 en 2008. De ondernemersorganisatie roept haar leden op om deze cv-ketels te onderhouden volgens de actuele onderhoudsvoorschriften en benadrukt naar aanleiding van deze zaak nogmaals het belang van een centrale registratie van cv-ketels.

Veiligheidswaarschuwing

De NVWA wil dat Ferroli zo spoedig mogelijk een veiligheidswaarschuwing verstuurt aan bezitters  van de betreffende cv-ketels waarin erop wordt gewezen dat uitvoeren van onderhoud noodzakelijk is. Ook moet de ketelfabrikant de laatste versie van de onderhoudsinstructies (juni 2019) aan zowel bezitters van deze toestellen als onderhouds- en installatiebedrijven sturen. Installateurs moeten straks de betreffende cv-ketels voorzien van een thermische beveiliging die het toestel uitschakelt wanneer de behuizing van de warmtewisselaar te heet wordt. Gezien de leeftijd van de cv-ketels adviseert de NVWA een groot deel van de cv-ketels direct te vervangen.

Onderhoudsinstructies

Het tv-programma Kassa kaartte de kwestie in maart aan waarna de NVWA, mede op verzoek van Techniek Nederland, een onderzoek startte. Volgens de NVWA hadden de toestellen bij introductie gebrekkige onderhoudsinstructies en hadden ze met de kennis van nu en de vandaag geldende veiligheidsvoorschriften niet op de markt mogen komen.

Uitgebreid onderzoek

Naar aanleiding van deze zaak gaat de NVWA in 2020 uitgebreid onderzoek doen bij alle ketelfabrikanten. Daarbij wordt nagegaan of de ketels voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen en worden veiligheids- en onderhoudsinstructies tegen het licht gehouden. Ook de manier waarop fabrikanten klachten, meldingen en incidenten afhandelen neemt de NVWA dan onder de loep.

Download het rapport van de NVWA