Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Erkenningsregeling binnenverlichtings- installateurs brengt klimaatdoelstelling dichterbij

UV04985-1600x900
primary

Installateurs van binnenverlichting kunnen vanaf deze maand hun kennis zichtbaar maken door het behalen van een erkenning. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een bedrijf beschikken over de erkenningsregeling voor laagspannings-installaties van InstallQ en de cursus Lichtadvies Binnenverlichting volgen. De nieuwe erkenningsregeling is een initiatief van ondernemersorganisatie Techniek Nederland en de brancheorganisatie voor fabrikanten en leveranciers van verlichting, FEDET/NLA. Beide organisaties werkten daarbij samen met opleidingsfonds OTIB en kwaliteitsorganisatie InstallQ.

Ledverlichting

Advisering en ontwerp zijn belangrijke aandachtspunten in de nieuwe erkenningsregeling. Innovaties in binnenverlichting gaan razendsnel; mede dankzij de opkomst van slimme ledverlichting zijn de mogelijkheden enorm toegenomen. Met een advies en ontwerp op maat kunnen bedrijven niet alleen hun energierekening tot wel 70% omlaag brengen, maar ook hun medewerkers een optimale werkomgeving bieden waar zij fitter én productiever zijn.

Advies

De cursus Lichtadvies Binnenverlichting is zo ingericht dat deelnemers gedeeltelijk zelf kunnen bepalen wanneer zij de lesstof volgen. Een deel van de cursus wordt namelijk aangeboden via de e-learning modules ‘basis licht en verlichtingskunde’ en ‘lichtbronnen en armaturen en controls’. Daarnaast zijn er klassikale cursusonderdelen ‘lichtontwerp interieur’, ‘lichtsoftware’ en ‘soft skills/adviesvaardigheden’. De cursisten sluiten de cursus af met een examen. Die bestaat onder meer uit het verstrekken van  een advies voor binnenverlichting in een specifiek gebouw.

Kwaliteit

Voorzitter Rob van Veen van FEDET/NLA: ‘Erkende verlichtingsinstallateurs bieden hun klanten niet alleen optimaal advies en ontwerp, maar zorgen ook voor een perfecte plaatsing van de systemen. Bovendien voeren zij efficiënt beheer en onderhoud uit dat steeds vaker op afstand plaatsvindt. Met deze erkenningsregeling laten Techniek Nederland en FEDET/NLA zien hoe krachtenbundeling in de keten leidt tot méér kwaliteit. Dat is winst voor de leverancier, de installateur en vooral voor de klant!’

Energierekening

Volgens voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland is er nog een wereld te winnen door het toepassen van innovatieve verlichtingsconcepten. ‘Te veel bedrijven hebben nog altijd een onnodig hoge energierekening en zijn een dief van hun eigen portemonnee. Bovendien zijn investeringen in bijvoorbeeld slimme ledverlichting razendsnel terugverdiend. Sinds 1 juli van dit jaar zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. De overheid heeft slimme ledverlichting op de lijst van geadviseerde maatregelen geplaatst.

Klimaatakkoord

Binnenverlichtingsinstallateurs kunnen een bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Als Nederland overstapt op ledverlichting betekent dat een reductie van ruim 3 Mton CO2, een besparing die gelijk is aan het jaarlijkse stroomverbruik van 3 miljoen huishoudens. Terpstra: ‘Daarmee voldoen we in één klap aan de klimaatdoelstelling voor de gebouwde omgeving. Het is dus belangrijk dat verlichtingsbedrijven de nieuwe erkenning halen.'