Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

‘Samenwerking in het beroepsonderwijs is winst voor bedrijven én scholen’

Video-1600x900
primary

Op dinsdag 1 oktober vindt voor de derde maal de landelijke Katapultdag plaats in De Fabrique in Utrecht, een dag die volledig in het teken staat van publiek-privaat samenwerken tussen scholen en bedrijven. In Katapult, een netwerk van meer dan 300 samenwerkingsverbanden, participeren inmiddels 9.800 bedrijven. Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra: ‘Publiek-private samenwerking tussen scholen bedrijven levert alleen maar winst op.’

Het doel van Katapult is door samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Bijvoorbeeld door professionals uit het bedrijfsleven die lessen verzorgen. Door studenten die tijdens hun opleiding onderzoek doen voor een MKB-bedrijf. Of door gezamenlijke opleidingsfaciliteiten. Er participeren inmiddels 84.000 studenten, 9.800 bedrijven en 5.000 docenten.
Bekijk de video met Doekle Terpstra en Verkerk Groep bij de Duurzaamheidsfabriek.

Innovatie

De Verkerk Groep uit Zwijndrecht doet al jaren mee in zo’n publiek-private samenwerking: de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Tijdens een bezoek noemde Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra zulke samenwerking tussen scholen en bedrijven ‘een schitterende innovatie die nog veel meer uitgerold kan worden.’

Enorme opbrengst

‘Het gaat niet meer om het bedrijfsleven óf het onderwijs maar het gaat over alle twee’, aldus Terpstra. ‘Samenwerking heeft een enorme opbrengst. Als bedrijven en scholen elkaar vinden, levert dat alleen maar winst op. Volgens mij is het dus tamelijk simpel: doe ook mee!’

 

Opleiding blijven vernieuwen

Pieter Visser, Business Unit Manager van de Verkerk Groep, gelooft in duurzame samenwerking tussen scholen en bedrijven. ‘Het is essentieel opleidingen te blijven vernieuwen. Dat kunnen de scholen alleen in samenwerking met de bedrijven. Zo kunnen we samen werken aan goede, enthousiaste vakmensen die ons verder helpen.’

Ook meer samenwerken met scholen in de eigen regio?
Kijk voor meer info en het volledige netwerk op www.wijzijnkatapult.nl