Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Kabinet moet stikstofimpasse in de bouw doorbreken

Bouwplaats-1600
primary

Het kabinet moet snel met een noodmaatregel komen die een tijdelijke stikstofpiek bij de realisatie van bouw- en infraprojecten toestaat. Dat stelt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland in een reactie op het advies van de commissie Remkes. Terpstra: ‘Projecten stilleggen levert nauwelijks directe milieuwinst op en uiteindelijk snijden we onszelf in de vingers. Het levert vertraging op bij het bouwen van duurzame woningen en gebouwen. Bovendien komen installatiebedrijven en technisch dienstverleners in de problemen. Dat zijn nu juist de klimaataanpakkers die de energietransitie technisch mogelijk maken!’

Duurzame nieuwbouw

Volgens Terpstra biedt juist de nieuwbouw mogelijkheden om ons land snel te verduurzamen. ‘Die kans laten we nu liggen. We lopen onnodige achterstand op in het behalen van de doelen van het Klimaatakkoord. Duurzame nieuwbouwprojecten mogen geen vertraging oplopen.’ Niet alleen nieuwbouwprojecten, ook renovatie en vervanging van de bestaande infrastructuur komt deels tot stilstand. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee en levert een toename van de filedruk op.

18.000 projecten liggen stil

De bouw-, installatie- en infrasector levert een zeer beperkte bijdrage aan de totale stikstofuitstoot in ons land, maar wordt nu wel het hardst geraakt. Terpstra vindt daarom dat de overheid zich moet richten op de sectoren met de grootste stikstofuitstoot en de impasse in de bouw- en infraprojecten moet doorbreken. 'Er liggen momenteel 18.000 bouw- en infraprojecten stil. Dat leidt uiteindelijk tot faillissementen en banenverlies in de installatiebranche. Dat moeten we hoe dan ook voorkomen.'

Economische groei op het spel

Techniek Nederland onderschrijft het standpunt van VNO-NCW en MKB-Nederland. De centrale werkgeversorganisaties pleiten ervoor om kleine projecten die nauwelijks stikstof uitstoten te laten doorgaan. Terpstra: ‘Het tienpuntenplan van de koepels biedt aanknopingspunten om snel uit de impasse te komen. Het kabinet moet nu knopen doorhakken, de economische groei staat op het spel.’