Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Start u binnenkort met de nieuwe 2 jarige hbo opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek?

Installateur
primary

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is deze maand gestart met de Associate degree-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek. De sector vraagt om een breed-opgeleide technicus, die onder meer verstand heeft van duurzame energie. Deelnemers aan de Associate degree-opleiding groeien in twee jaar uit tot waardevolle technici binnen het bedrijf waar zij werken. Interesse? Vraag een adviesgesprek aan!

De Nederlandse installatiesector heeft behoefte aan een nieuw soort technicus. Professionals die kennis hebben van bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek én ICT. Er is bovendien vraag naar technici die kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen, zoals de energietransitie. Het aantal zonnepanelen, warmtepompen, opslagsystemen en andere energietechniek groeit. ‘We moeten studenten in het bedrijvenveld zodanig opleiden, dat zij een goede spil zijn in een installatiebedrijf’, aldus HAN opleidingscoördinator Ron Bosch.

Over de opleiding

Tijdens de opleiding krijgen studenten te maken met een variëteit aan technieken. ‘Alle vormen van installatietechniek die je kunt bedenken in een groot gebouw. Van hoe kom je binnen – bij een receptie, via een digitaal aanmeldingssysteem met een scherm, via je iPhone – tot liften, roltrappen, brandbeveiliging en airconditioning. Het is heel breed’, zegt Bosch.

Deelnemers aan de nieuwe tweejarige Associate degree-opleiding doen theoretische kennis op en doorlopen verschillende projectfases bij voorkeur op hun eigen werkplek. Doordat ze werken met echte casussen, doen de studenten meteen praktijkervaring op. Meer informatie over de opleiding leest u in de brochure of op de website van de HAN.

Interesse

Bent u geïnteresseerd of kent u geïnteresseerden? Neem dan contact op via Ron.Bosch@han.nl. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Daarin wordt onder andere gekeken of de werkomgeving van de potentiële deelnemer voldoende aansluit op de opleiding. Een ander punt van aandacht is het niveau van wis- en natuurkunde. Wanneer dit onder de maat is, biedt een voorbereidende cursus op de HAN uitkomst.

Rol Techniek Nederland

Gebouwgebonden Installatietechniek is ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn voor een bedrijf dat aansluit op het onderwijsprogramma. De opleiding is nauw verbonden met het werkveld. ‘Vanuit het bedrijfsleven zijn vakexperts betrokken, die met hun voeten in de klei staan en hun steentje kunnen bijdragen.’ De associate degree-opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Techniek Nederland en het opleidingsfonds van de installatietechniek OTIB.