Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techathon 21 november: mis het niet!

Techathon1600
Header-Home-groningen-1920x400px primary

Doe mee met dit unieke evenement en meld een team aan voor de Techathon! We kunnen ook helpen met het samenstellen van een team met studenten, we brengen je dan in contact met een Hogeschool en mboRijnland.

In deze Techathon* gaan teams van 4 hbo-studenten, 1 mbo-student en 1 of 2 high potentials van installatiebedrijven gedurende één dag aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint een geldprijs en krijgt een ‘belevenis’ cadeau.

Palenstein-Driemanspolder in Zoetermeer

In het kader van het programma Aardgasvrije Wijken heeft de overheid 27 woonwijken aangewezen om kennis en ervaring op te doen om bestaande wijken haalbaar en betaalbaar te verduurzamen. De geselecteerde wijken dienen als proeftuin. Eén van deze wijken is de wijk Palenstein in Zoetermeer. Voor de Techathon is de aangrenzende wijk Driemanspolder in Zoetermeer gekozen. De aanpak die nu al is ingezet in Palenstein kan als inspiratie dienen voor de wijk Driemanspolder.

De vraagstelling van de Techathon luidt als volgt: “Hoe kan de technieksector de wijk Driemanspolder in Zoetermeer helpen verduurzamen? Welke technieken moeten worden ingezet, hoe kan de businesscase sluitend gemaakt worden en hoe krijg je de bewoners mee? Werk dit uit in een plan van aanpak van de technieksector voor de gemeente.”

Unieke ervaring

Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin de installatiesector een belangrijke rol speelt en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf dan uiterlijk 15 oktober een team in! Het is een unieke ervaring, je krijgt zo contact met studenten: jouw potentiële werknemers en je bedrijf krijgt meer bekendheid.

Meer informatie

Heb je vragen over de Techathon of heb je hulp nodig bij het samenstellen van het team, laat het ons weten via een mail aan Terry Heemskerk.

De Techathon vindt plaats op donderdag 21 november in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Meer informatie, voorwaarden en aanmelden.

*Bij een hackathon in de klassieke zin van het woord gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het ontwikkelen van software los, maar gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Vandaar de naam: Techathon.