Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek staat centraal bij nationale opening mbo-schooljaar

UV01782-arbeidsmarkt
primary

De landelijke opening van het mbo-jaar, in Leerhotel Het Klooster van MBO Amersfoort, vond 9 september plaats in het bijzijn van de minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven, voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland en voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW.

Zonder de talenten die mbo’s voortbrengen worden er in Nederland geen infusen aangelegd, geen zonnepanelen geplaatst en staan alle treinen stil”, aldus minister Ingrid van Engelshoven.

Te weinig technici

Onze samenleving staat te springen om professionals met een technische beroepsopleiding om de grote kwesties van deze tijd op te lossen, zoals de energietransitie, de complexe mobiliteitsvraagstukken en de uitdagingen in de zorg. Helaas levert ons onderwijs veel te weinig technici af. Daarom zijn er volgens Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter van Techniek Nederland, structurele maatregelen nodig.

Imago en toegankelijkheid

Goed en aantrekkelijk onderwijs is cruciaal voor een gezonde groei van de branche. Het imago en de toegankelijkheid van het techniekonderwijs moet worden verbeterd. Als we de instroom in het technisch onderwijs substantieel willen vergroten, moeten we zo snel mogelijk werk maken van een Breed Technisch Onderwijsplan, aldus Terpstra. ‘We moeten het techniekonderwijs alle ruimte geven en ook durven kijken naar de fundamenten van ons onderwijsstelsel.’


Ook interessant voor u

Naar aanleiding van de opening van het mbo-jaar gingen de verslaggevers van het radio-programma Nieuws en Co een kijkje nemen op het ROC in Amsterdam en spraken met onder meer studenten en vestigingsdirecteur Kees de Vries van Van Dorp Installatietechniek. Ook het NOS-journaal had een reportage over het mbo met studenten van InstallatieWerk.

Beluister de reportage op Radio 1 (uitzending 6 september 2019 tussen 16 - 17 uur, vanaf 46:45), bekijk het item in het NOS-journaal (vanaf 14:39)