Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Buurtbatterij wordt ‘opslagsysteem elektrische energie’

UV04901-1600x900
primary

De ‘buurtbatterij’ wordt snel volwassen. Eind vorig jaar ging bij NEN de Werkgroep Buurtbatterijen van start met de ontwikkeling van een norm daarvoor. En nu al draagt een eerste ontwerp de werktitel ‘NEN 4288 - Bedrijfsvoering van opslagsystemen voor elektrische energie’.

Paul Hoorens is Consultant Hoogspanning en Energietransitie bij techniekbedrijf Croonwolter&Dros. Namens Techniek Nederland is hij bij NEN lid van de Werkgroep NEN 4288 die deze nieuwe norm ontwikkelt. Hij legt in MAG1010 uit wat de functie van deze geheel nieuwe elektrotechnische norm wordt. De term buurtbatterij kan namelijk de suggestie wekken dat de omgeving daar zelf wel voor kan zorgen. Maar niets is minder waar, verzekert ir. Paul Hoorens: “Dat is werk voor elektrotechnische vakmensen.” Bovendien komen  ze niet alleen in de buurt te staan.

NEN 4288 gaat daarom op de eerste plaats aansluiten bij de normen NEN 3140 en NEN 3840. Die zijn gericht op het veilig werken aan en met elektrotechnische installaties bij laag- en hoogspanning. Daartussen gaan slimme ‘gridgebonden’ systemen in het kader van de energietransitie een belangrijke buffer vormen voor de tijdelijke opslag van elektriciteit.

Meer informatie over de buurtbatterij.