Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie

Industrie
primary

Wilt u als ondernemer CO2-besparende maatregelen nemen, waarvan de werking is bewezen? Maar zijn de kosten te hoog of is de terugverdientijd langer dan 5 jaar? Dan kunt u subsidie ‘Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie’ aanvragen bij de RVO vanaf 1 augustus 2019 tot en met 30 juni 2020.

In 2020 moet Nederland de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent hebben verminderd ten opzichte van 1990. De subsidiemodule ‘Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie’ is bedoeld voor het ondersteunen van investeringen door industriële ondernemingen in CO2 –besparende maatregelen. Het gaat daarbij om de (toepassingen van) apparaten, systemen of technieken die een terugverdientijd hebben van meer dan vijf jaar en waarvan de werking al minimaal drie keer eerder in Nederland gedemonstreerd is.

Minder energieverbruik en recycling afval

Het gaat om investeringssteun voor praktijktoepassingen door een eindgebruiker/exploitant. De aanvrager van de subsidie dient dan ook een investeerder te zijn die eigenaar is en blijft van hetgeen waarin wordt geïnvesteerd. De projecten betreffen investeringen in materiële en eventueel immateriële activa. Voor subsidie komen projecten in aanmerking die betrekking hebben op vermindering van energieverbruik,  recycling en hergebruik van afval.

Bezoek meer informatie en het doen van een aanvraag de website van RVO.nl.