Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Samen werken aan sterk techniekonderwijs

Techniek210013-1600
primary

Van 2020 tot 2023 is er 440 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Mede door intensieve lobby vanuit Techniek Nederland wordt er sinds september 2018 gemiddeld honderdmiljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo.

In de afgelopen periode zijn een heleboel Techniekvmbo’s druk geweest om de aanvragen in het kader van Sterk Techniekonderwijs met regionale partners in te vullen. Ook de technische branche is sterk betrokken. Individuele bedrijven, netwerken, IWNederland en ook OTIB en Techniek Nederland hebben zich ingezet bij de aanvragen. De vmbo’s moeten aantonen dat ze samenwerken met bedrijven en roc’s. De plannen lopen uiteen van de inrichting van technieklokalen, bedrijfsbezoeken, het samen met bedrijven vormgeven van gast- en praktijklessen tot professionalisering van techniekdocenten.

Vanaf januari 2020 krijgen de regio’s geld om de plannen uit te voeren en leerlingen op een aantrekkelijk en innovatieve manier voor te bereiden op een opleiding en werk in de techniek.

In totaal dienden 78 regio's plannen in, 45 zijn er in de eerste ronde goedgekeurd. De overige regio’s kunnen tot 1 oktober 2019 hun plannen verbeteren en opnieuw indienen. Verschillende media hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan sterk techniekonderwijs. Een overzicht vindt u op sterktechniekonderwijs.nl

Wilt u een bijdrage leveren? Neem dan contact op met de regiomanager bij u in de regio om te kijken welke mogelijkheden er zijn.