Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Installeert u al circulair? Laat het ons weten!

Huis 1600x900
primary

Circulariteit kan je op deze manier omschrijven: op die manier ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden dat er op een verantwoordelijke wijze met materiaal wordt omgegaan. Het voorkomen van verspilling van grondstoffen en afvalstromen door het optimaal faciliteren en organiseren van hergebruik van materialen. Het verlengen van de levensduur van installaties door deze bijvoorbeeld modulair aan te bieden aan de klant.

Dat klinkt best mooi en ook wel ingewikkeld, maar wat is het eigenlijk precies en hoe kunt u als installateur zelf circulair installeren? Op deze nieuwe pagina vindt u informatie over dit thema.

Maar we hebben u nodig om circulair installeren nog concreter te maken door voorbeelden uit uw dagelijkse praktijk. Daarmee inspireren we elkaar en laten we zien dat circulariteit werkt! Wij zijn daarom op zoek naar projecten waar circulariteit een belangrijke rol heeft gespeeld.

Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • de installatie of het gebouw is zo ontworpen dat het later een andere functie kan krijgen;
  • in het gebouw en infraproject wordt gebruik gemaakt van eerder gebruikte onderdelen of materialen;
  • het gebouw of project op die manier is ontworpen dat de toegepaste materialen later hergebruikt kunnen worden.
  • er een materialenpaspoort is gemaakt van het project.
  • er een circulair business model is toegepast op basis van het principe van bezit naar gebruik.

Laat van u horen

Wij hopen met uw bijdrage de branche te laten zien wat circulair installeren in de praktijk betekent. Want: hoe concreter, hoe beter. Naast mooie projecten horen we ook graag tegen welke belemmeringen u aanloopt. Dat geeft ons weer input waar wij aan moeten werken.

U kunt uw voorbeelden, positief en negatief, sturen naar Laurens de Vrijer. Hij of een lid van de Werkgroep Circulariteit van Techniek Nederland neemt dan met u contact op.