Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Jaarverslag Stichting Geschillencommissie

Samen-werken-aan-kwaliteit-1600x900
primary

Ook vakwerk blijft mensenwerk: natuurlijk kan het gebeuren dat u met uw installateur van mening verschilt over de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Of dat u niet tevreden bent over de levering of reparatie van een huishoudelijk apparaat door uw elektrotechnisch detaillist. In deze gevallen kunt u een beroep doen op een geschillencommissie.

In 2018 zijn 127 zaken voorgelegd aan de Geschillencommissie Installerende bedrijven, dat is 14% meer ten opzichte van 2017. In 78 zaken kwam het tot een uitspraak van de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. De installateur werd in ongeveer de helft van de uitspraken volledig in het gelijk gesteld. In 32 dossiers werd een deskundige gevraagd een rapportage te maken zodat de commissie de technisch inhoudelijke informatie bij zijn oordeel kon betrekken. De uitspraken gaan onder andere over het berekenen van voorrijkosten, de afwerking van een keuken en het wel of niet vakbekwaam installeren van een cv-ketel. 

De Geschillencommissie Elektro behandelde in 2018 hetzelfde aantal zaken als in 2017: 67. In twintig gevallen kwam de commissie tot een uitspraak, waarbij de ondernemer in twaalf dossiers volledig in het gelijk werd gesteld. In vijftien gevallen kwamen partijen buiten de commissie om nog tot een gezamenlijke oplossing. Er werden tien deskundigenrapporten opgemaakt. De commissie boog zich onder andere over wel of niet goede reparatie van smartphones en tv’s met een barst in het beeldscherm.