Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Rijkswaterstaat kondigt koerswijzing GWW sector aan

UV00549-1600x900
primary

Rijkswaterstaat heeft een onderzoek laten uitvoeren door McKinsey&Company over het functioneren van de Nederlandse Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) sector. Het definitieve rapport, waarin veel van onze opmerkingen zijn meegenomen, is onlangs opgeleverd. Aanleiding voor Rijkswaterstaat om hun koers te gaan wijzigen.

Het concept onderzoeksrapport "Toekomstige opgave Rijkswaterstaat: Perspectief op de uitdagingen en verbetermogelijkheden in de GWW-sector" is door Rijkswaterstaat met de markt gedeeld. Conclusie van het rapport is dat er nogal wat moet gebeuren om de infra-uitdagingen die voor ons staan binnen een vitale markt uit te voeren. Techniek Nederland kon zich herkennen in de conclusies uit dit rapport en heeft Rijkswaterstaat voorzien van inhoudelijk commentaar ter aanscherping en oplossingsrichtingen. Het definitieve rapport, waarin veel van onze opmerkingen zijn meegenomen, is onlangs opgeleverd. Op 11 juni is er een brief naar de Tweede Kamer verzonden waarin deze plannen zijn aangekondigd.

Rijkswaterstaat heeft opdracht gegeven om rond de jaarwisseling een plan van aanpak klaar te hebben om de benodigde transitie voor elkaar te krijgen. Dit zal in afstemming gaan met de markt, waaronder Techniek Nederland. Daarnaast gaat Rijkswaterstaat de komende tijd experimenteren met het twee fase proces in de aanbesteding waarin het ontwerp deel apart komt te staan, en hiermee het risico voor de markt aanzienlijk wordt verlaagd. Ook wil men gaan experimenteren met portfoliocontracten om voldoende volume en voorspelbaarheid te creëren voor de markt om rendabel te innoveren in de projecten. Hiermee wordt de markt ruimte geboden voor productiviteitsverbetering en innovaties, zo is de verwachting. Ook worden effectievere eisen voor kwaliteit en gewenste performance verbetering ontwikkeld.

Tenslotte wordt onderzocht hoe de GWW markt kan worden verbreed. Rijkswaterstaat zal een marktstrategie uitwerken waarbij er naar nieuwe deelnemers voor de GWW markt gaat worden gezocht. Hierbij worden installatiebedrijven expliciet genoemd, maar ook het MKB en bijvoorbeeld startups om de innovatie te versnellen.

Techniek Nederland is blij met deze koerswijziging en heeft al aangegeven bij Rijkswaterstaat hier samen in op te willen trekken.

Meer informatie: