Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Dag van de Bouw: 77.000 bezoekers zien sector bouwen aan duurzamer, bereikbaarder en mooier Nederland

Foto_Dag_van_de_Bouw_2019
primary

Gelukkig wordt er weer volop gebouwd en verbouwd. Het publiek kon dit vandaag op 140 bouwlocaties met eigen ogen zien. Projecten varieerden van de aanleg van tunnels, vernieuwen van sluizen, verduurzamen van schoolgebouwen tot aanleg van woontorens, en dat van de Eemshaven tot Maastricht. De 14e editie van de Dag van de Bouw trok dankzij de inspanningen van leden van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland 77.000 bezoekers. In een aantal grote steden werd wederom samengewerkt met de Dag van de Architectuur.

 

'Ook na zoveel jaren vind ik het nog steeds bijzonder dat zo veel bedrijven hun bouwplaatsen openen en het publiek de kans geven de geheimen van de bouw, infrastructuur en alle bijbehorende techniek te ontdekken. Zo’n open dag vraagt veel voorbereidingstijd en inzet op een vrije dag. Zonder dat het project vertraging mag oplopen!', aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. 'Publiek is voor onze sector belangrijk. Bezoekers zijn niet alleen de toekomstige gebruikers van alle gebouwen en infrastructuur die we maken. Maar ze zijn mogelijk ook nieuwe collega’s. Juist op deze dag grijpen wij de kans om te laten zien waarom werken in de bouw en techniek zo leuk is. Hopelijk hebben we vandaag velen geïnspireerd om voor een opleiding in de bouw te kiezen of om via een zij-instroomtraject de loopbaan in de bouw, infra of techniek te vervolgen.'

Techniek onmisbaar

Algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland: 'Op deze dag laten we Nederland zien tot welke technische hoogstandjes wij als sector in staat zijn. Innovatieve en duurzame techniek speelt een steeds belangrijkere rol. In woningen en gebouwen, maar óók in infrastructurele projecten is techniek onmisbaar. Een keuze voor de techniek betekent een keuze voor de banen van de toekomst!'

Landelijke opening van de dag

Maxime Verhagen opende de Dag van de Bouw samen met Michèle Blom, Directeur-Generaal Rijkswaterstaat bij de Rotterdamsebaan in Den Haag. De gemeente werkt hier aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Met de komst van de Rotterdamsebaan wordt onder meer de Utrechtsebaan ontlast.

Duurzame infrastructuur

De Rotterdamsebaan wordt hét voorbeeld voor duurzame infrastructuur in Nederland. In de aanbesteding nam het criterium ‘duurzaamheid’ daarom een belangrijke plek in. Hieronder vielen onder andere vormgeving, luchtkwaliteit en energie. De tunnel kent tal van duurzame toepassingen. Zo voorzien zonnepanelen deels in de energiebehoefte. Fijnstof wordt afgevangen bij de tunnelmonden door middel van een ‘Fine Dust Reduction System’ (FDRS).

80.000 mensen nodig

Veel bedrijven grepen deze dag aan om nieuwe talenten te werven. De bouw-, infra- en technieksectoren hebben de komende jaren 80.000 mensen nodig om ook in de toekomst alle wegen te kunnen onderhouden, woningen te kunnen bouwen en de energietransitie op tijd te realiseren. Wie nu kiest voor een opleiding in de bouw, infra of techniek, is straks verzekerd van werk. Van metselaar, uitvoerder, constructeur en installateur tot BIM modelleur.

Regionale openingen

In vier andere regio’s is ook een bijzonder bouwproject uitverkoren om de Dag officieel te openen. In Hoogeveen bij nieuwbouw van het Alpha-College, in Doetinchem bij de nieuwbouw van VMBO Zone.college. In Maastricht was dat bij de Tapijnkazerne en in Zaandam vond de openingshandeling plaats bij de Dag van de Bouw Experience. Deze projecten zijn slechts enkele voorbeelden van alle uitzonderlijke, indrukwekkende en bijzondere bouwprojecten die nu gerealiseerd worden. De sector maakt zorg, wonen, werken, reizen, recreëren, vervoer en cultuur in heel Nederland mogelijk.

Top vijf locaties in bezoekersaantallen

  1. Rotterdamsebaan, Den Haag - 8500 bezoekers
  2. Schutterwei, Alkmaar - 4500 bezoekers
  3. nhow, Amsterdam RAI - 4000 bezoekers
  4. Aquarena zwembad, Emmen - 2250 bezoekers
  5. Sluis, Eefde - 2150 bezoekers