Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Bent u al bezig met de Informatieplicht Energiebesparing?

UV00230
primary

De tijd dringt! Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Deze informatieplicht geldt voor bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken. Deze bedrijven moeten vóór 1 juli 2019 in het eLoket van de RVO rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben uitgevoerd.

De insteek van de Informatieplicht Energiebesparing is dat bedrijven bewuster omgaan met energie. Uitgangspunten zijn de Energiebesparende maatregellijsten (EML’s) die de RVO voor elke bedrijfssector heeft opgesteld. Voor de elektrotechnische detailhandel is dat de EML Detailhandel. De energiebesparende maatregelen moeten zich binnen vijf jaar terugverdienen.

Volg deze stappen om aan de informatieplicht te kunnen voldoen:

  • Vraag jaarnota 2017 en 2018 op bij uw energieleverancier en check uw energieverbruik per vestiging.
  • Voldoet u niet? Dan geldt de informatieplicht niet voor u.
  • Voldoet u wel? Download dan de juiste EML en bekijk welke maatregelen u moet nemen.
  • Registreer u zo snel mogelijk in het eLoket. Wacht niet tot 1 juli; dat is te laat!
  • Heeft u al een eHerkenningsmiddel om in te loggen in het eLoket? Zo niet, vraag die dan snel aan.
  • Heeft u (te) weinig tijd voor deze klus? Overweeg om een energieadviseur in te schakelen.
  • Bepaal welke maatregelen nodig zijn, plan ze in en laat het uitvoeren.
  • Werk uw registratie in het eLoket bij als er maatregelen zijn uitgevoerd, ook na 1 juli 2019!
  • Deze registratie wordt elke vier jaar herhaald.

Hoe moet u rapporteren?

De rapportage maakt u op de website van RVO. Om in te loggen in het eLoket heeft u een eHerkenningsmiddel niveau 1 nodig. Vraag dit op tijd aan bij een leverancier die u kunt vinden op eherkenning.nl. De aanvraag duurt circa 5 werkdagen en kost tussen de 5 en 22 euro per jaar.

Heeft u meerdere vestigingen? Dan is een bulkupload van de gegevens mogelijk. De daarbij behorende documenten staan onder het tabblad Rapporteren, XML-upload.

Vragen?

Heeft u vragen of problemen met het invullen van de rapportage op het eLoket dan kunt u terecht bij de helpdesk Informatieplicht van de RVO, T 088 042 42 42, keuzeoptie 1 voor vragen over de informatieplicht. U kunt ook gebruik maken van de handleiding eLoket Informatieplicht Energiebesparing die staat op de webpagina van het eLoket.

Lees alle relevante informatie en veel gestelde vragen over dit onderwerp evenals de terugkijklink van ons webinar over dit onderwerp van 9 april jl. De site wattjemoetweten.nl is het digitale platform van MKB Nederland en VNO-NCW met veel informatie over de informatieplicht voor het MKB. Techniek Nederland is als partner betrokken.

Detailhandel Nederland organiseert een eigen webinar over dit onderwerp op 17 juni aanstaande. Lees meer informatie over het webinar.