Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Beslisboom levensloopbestendig maken van huurwoningen

Beslisboom-1600x900
primary

Op het congres Slimmer Thuis van het ministerie van VWS van 23 mei jl. is een beslisboom gelanceerd die woningcorporaties kan helpen bij het maken van beslissingen voor woningaanpassingen.

Techniek Nederland heeft deze beslisboom in samenwerking met Aedes (koepel voor woningcorporaties) en Bouwend Nederland ontwikkeld om langer zelfstandig thuis wonen in de huursector aan te pakken. Uit een ronde langs corporaties, bouwers en technisch dienstverleners werd duidelijk dat er behoefte is aan een objectief instrument om enerzijds strategisch te kijken naar de woningvoorraad en anderzijds individuele aanpassingen op bepaalde woningtypen te presenteren. Een belangrijk uitgangspunt voor de beslisboom die hiervoor is gebouwd, is ISSO 77 – de richtlijn voor levensloopbestendige woningen.

De beslisboom is inmiddels afgerond en beschikbaar als interactieve PDF. Het document kan zowel door installateurs als door bouwers gebruikt worden om een advies richting corporaties te geven. Aan de andere kant kunnen corporaties op basis van dit instrument in gesprek gaan met hun contractpartners. Techniek Nederland, Bouwend Nederland en Aedes blijven met elkaar in gesprek om de beslisboom verder te promoten en te verbeteren zoals de presentatie op de Corporatiedag van 6 juni jl. Bekijk de presentatie.