Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuw Excelbestand XML-upload Informatieplicht beschikbaar

UV04403 - 1600x900
primary

Op 3 mei meldde RVO dat er een XML-upload functionaliteit aan het eLoket formulier voor de informatieplicht is toegevoegd. Onlangs is een onverwachte bug in het Excel-hulpbestand voor het aanmaken van een XML-gegevensbestand gevonden en daar is meteen werk van gemaakt. Inmiddels is het probleem opgelost.

 

Op deze pagina van RVO is inmiddels een nieuwe versie van het Excel-hulpbestand beschikbaar.

Wat is er opgelost?

In de vorige versie (1.0.0) gaat het aanmaken van het XML-gegevensbestand niet goed op het moment dat er Wm-inrichtingen zijn opgenomen die niet voldoen aan de criteria voor de informatieplicht energiebesparing. Het gaat om inrichtingen die onder de minimale energieverbruiksgrens vallen en/of (Type C) inrichtingen die een omgevingsvergunning milieu hebben. Deze bug is opgelost in versie 1.0.1.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Dit probleem speelt alleen als al een Excel-gegevensbestand (1.0.0) is ingevuld en er één of meerdere Wm-inrichtingen in de lijst op werkblad ‘Wm-inrichtingen’ staan waarvoor de informatieplicht energiebesparing niet geldt.

Als er alleen Wm-inrichtingen in de lijst staan die voldoen aan de criteria van de Informatieplicht kan het oude bestand gebruikt blijven worden.

Hoe hiermee om te gaan?

Download de laatste versie van het hulpbestand (1.0.1) op deze pagina van RVO en open deze. Configureer het werkblad Wm-inrichtingen zoals dat ook in de oude versie is gedaan. Kopieer vervolgens de reeds ingevoerde gegevens naar het nieuwe bestand. Herhaal deze procedure voor de maatregelen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk van RVO.nl 088 042 42 42.